Annons

Schenkers nya tjänst gör det enklare att skicka paket

Schenkers nya tjänst gör det enklare att skicka paket

2012-12-03 11:11

DB Schenker lanserar en ny tjänst för att göra det lättare att skicka paket. Med Skicka Enkelt kan både privatpersoner och företag snabbt och enkelt skicka paket och gods, upp till 999 kg, inom Sverige genom några klick på datorn.

Tidigare var företag tvungna att teckna avtal och privatpersoner kunde enbart skicka paket som vägde max 20 kg. Med sin nya tjänst Skicka Enkelt hoppas DB Schenker förenkla processen för sina kunder.
– Vi gör det enkelt för våra kunder att kunna köpa transport för så pass tungt gods och betala med kort. Vi är dessutom ensamma om att kunna erbjuda samma tjänst till privatpersoner, säger Niklas Ward, projektledare för Skicka Enkelt.
E-handeln och dess utveckling i Sverige går fort framåt, något som ständigt kräver nya lösningar inom distribution.
– E-handelskunderna kräver möjlighet att göra beställningar tjugofyra timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Det traditionella sättet att boka en beställning via telefon är ju låst till kontorstid och att teckna avtal hos oss tar vanligtvis ett dygn innan beställningen kan genomföras. Nu tar vi bort dessa hinder, säger Niklas Ward.

Två dagars leveranstid

För att skicka går man in på DB Schenkers hemsida, klickar på Skicka Enkelt och fyller i mått, vikt och destination för sitt paket. Man får sen direkt uppgifter om vad transporten kommer att kosta.

Kunden kan betala med kort eller via Internetbank och paketet eller godset lämnas sen in på närmaste terminal eller ombud för DB Schenker Privpak, företagare kan även få det upphämtat på sin arbetsplats. Leveranstiden är två dagar och utlämning sker på något av DB Schenkers 1 600 ombud, eller 28 terminaler i Sverige
– Vi ser det som en stor förbättring för alla företag som inte skickar paket eller gods så ofta. De kan nu skicka direkt utan att först teckna avtal. Även privatpersoner gynnas eftersom de nu kan skicka gods som väger upp till 999 kg, säger Niklas Ward.
Arbetet med att ta fram verktyget bakom Skicka Enkelt är ett samarbete med företaget Unifaun, som under många år arbetat med att skapa standardiserade IT-lösningar för transportbranschen.

– Skicka Enkelt är det enda system i Norden där kunden enbart behöver ange mått, vikt och destination, resten sköter systemet. Kunden behöver alltså inte ha några förkunskaper om olika fraktsätt och tillval, säger Staffan Isaksson, chef produktstrategi och marknad på Unifaun.
Källa: Press

Annons
Annons

Jimmy Andersson

Reporter

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om e-handel, och allt runtomkring.

Rikard
2012-12-03 11:29

Vad köstar det att skicka ett paket då?

markgard
2012-12-03 11:44

Från 55 kr (som tidigare, inlämning på ombud). Pris fås direkt på skärmen efter inmatning av vikt, volym och destination.

pyhobby
2012-12-03 13:15

Jag har använt fraktabilligt.se en tid nu, liknande tjänst men då är alla möjliga fraktbolag samlade och det billigaste alternativet väljs per automatik. Schenker verkar dock ha lägre priser via sin egna sida, i alla fall för ett paket i storleken jag jämförde med. Visserligen ingår hämtning i priset via fraktabilligt så det kanske inte är jämförbart trots allt.

Parvelito
2012-12-03 13:15

Spontant så gillar jag den, även om den kunde göras ännu enklare genom att lyfta bort det där med emballaget. Det köper man och betalar ändå hos ombudet.

Vill ni göra det ännu enklare så ge kunden en kod att ange till paketombudet så skriver de ut en etikett där. Mycket bättre än hemmautskrivna etiketter som tejpats fast på de mest märkliga sätt. Det ger också mer möjligheter för mig som handlare att snabbt ordna med en returfrakt till en kund som fått något fel. De får en kod som de anger till paketombudet när de kommer med sitt paket.

Om ombuden dessutom hade ett packbord med en rulle kraftpapper och pakettejp så skulle kunderna där kunna få till riktigt prydliga paket som håller för att transporteras.

markgard
2012-12-03 17:39

@pyhobby: Vårt primära syfte med Skicka enkelt är att göra det enklare för alla att skicka ända upp till nästan ett ton. Samtidigt vet vi att priset är viktigt och har därför tagit fram en prislista för tjänsten vi hoppas skall vara attraktiv för målgruppen.

@Parvelito: Jättekul att du gillar tjänsten och tack för dina tankar, alltid intressant att läsa dem. Tar till mig detta.

Annons
Nya rekord trots prissättningsfel och strejker

Nya rekord trots prissättningsfel och strejker

Bättre än Black Friday och Cyber Monday kombinerat.

Annons
Annons
IKEA stänger ner sin enda fabrik i USA

IKEA stänger ner sin enda fabrik i USA

300 personer påverkas.

Gekås är 10,36 procent billigare än andra butiker

Gekås är 10,36 procent billigare än andra butiker

Var tredje produkt är dyrare.

PostNord förbättrar sitt resultat med 800 miljoner

PostNord förbättrar sitt resultat med 800 miljoner

Fortsatt negativt dock.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Gents släpper prenumerationstjänst för parfym

Gents släpper prenumerationstjänst för parfym

Ger sig in i konkurrensen.

Apotea slog miljarden redan under första halvåret

Apotea slog miljarden redan under första halvåret

Försäljningen ökade med 36 procent.

Bygghemma omsatte 1,7 miljarder:

Bygghemma omsatte 1,7 miljarder: "Snabb tillväxt"

"Finland var särskilt tillfredsställande".

Annons
Annons
TPL-aktör omsatte 75 miljoner på ett halvår

TPL-aktör omsatte 75 miljoner på ett halvår

Ny anläggning ger resultat.

Annons
Jobb på Ehandel.se

Gudrun Sjöden Design AB söker:

Produktägare

Lomax Sweden AB söker:

Online Marketing Assistant - Helsingborg - Lomax Sweden AB

Plantagen Sverige AB söker:

Junior Webbredaktör

MM Sports söker:

Inköpare till MM Sports


Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem
×

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Varje fredag får du exklusiva nyheter först av alla samt en summering av hela veckan. Stäng denna ruta