SkickaTårta hakar på Selfie-trenden med fototårta

Den svenska e-handelstjänsten SkickaTårta expanderar just nu ute i Europa. Detta efter att ha tagit in 5 miljoner kronor i början av året. En investering som skulle gå till den internationella expansionen. Någon månad senare gick man enligt plan in i Tyskland. Nu expanderar man vidare.

Efter att ha gått in i Tyskland och Polen expanderar nu SkickaTårta sin tjänst ytterligare, men inte geografiskt utan med nya funktioner. Den första skall kapitalisera på selfie-trenden, det vill säga att fota sig själv, gärna med ankfejs, och lägga ut bilden på nätet.

Sötare selfies

Annons
Annons

SickaTårta vill nämligen att du skall beställa en tårta med din senaste selfie på. Företaget är inte först ut att trycka mobilbilder på godsaker. I slutet av förra året berättade vi bland annat om Boomf som trycker Instagrambilder på marshmallows.

Den senaste satsningen ifrån SkickaTårta är inte lika sockerrik som marshmallows men förmodligen lika söt. Du kan nämligen få valfri bild tryckt på en prinsesstårta. Tårtskrivare skall tydligen vara uppfinningen som gör detta möjligt.

– Ända sedan tårtskrivaren lanserades för ett par år sedan har det varit väldigt populärt att skicka fototårtor och selfies har verkligen drivit på trenden. Nu gör vi det superenkelt att beställa, säger Magnus Äng, medgrundare till SkickaTårta.

Fler sockerladdade tjänster

Det måste alltså inte vara en selfie utan vilken bild som helst går bra, med undantag för nakenbilder om vi förstår företaget rätt. Tjänsten skall dock ha ett tydligt mobilt fokus och man hoppas att folk lägger beställningen via deras mobilsajt.

– Bilden trycks på marsipanöverdraget med hjälp av en särskild tårtskrivare. Skrivaren är programmerad att skära ut marsipanen efter det mönster som bilden ger och resultatet är en högupplöst selfie i smakrikt format. Alla tårtor som beställs via SkickaTårta.se bakas på ett bageri som ligger nära leveransadressen och skickas med bud samma dag som de bakas, skriver företaget om sin nya tjänst.

Även om just selfie-tårtorna uppenbarligen är ett PR-stunt så meddelar man att det planeras flera nya tjänst hos SkickaTårta, båda på den svenska sajten och de utländska. Företaget vill alltså inte bara göra det enklare att beställa bakverk på nätet utan även personalisera produkterna.

 

Annons
Annons

Källa: Press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!