Snabbväxande E-handel öppnar fysisk butik

Active Outfit är en snabbt växande e-handlare inom jakt och friluftsliv. Nu har man växt ur sina lokaler och flyttat ifrån Södermalm. Samtidigt passar man på att lägga lite mer krut på det fysiska mötet med nätkunden.

Jakt- och friluftsbutiken Active Outfit växte under hösten ur sina lokaler på Södermalm i Stockholm. Butiken är i hjärtat en renodlad e-handlare men har tidigare haft en plats för uthämtning och köp över disk. Nu utökar man denna satsning när man flyttar lagret och hela verksamheten till Nacka.

- Vi tycker givetvis att det är spännande och roligt att få vara med och modernisera handeln i vårt marknadssegment. Vårt självklara fokus är e-handeln, men vi är samtidigt övertygade om att framtidens handel är både fysisk och digital. Det finns inget motsatsförhållande i att erbjuda ett brett sortiment till konkurrenskraftiga priser och samtidigt ge bra, personlig service till våra lokala kunder, säger Victor Wennerholm, VD på Active Outfit.

Annons

Active Outfits nya fysiska butik ska erbjuda kunderna ett begränsat och säsongsanpassat sortiment. Det ska även finnas kunddatorer tillgängliga som via e-handeln erbjuder ett utbud på över 7000 artiklar.


Kundytan bjuder på ett säsongsanpassat utbud

Alla varor som är "I lager" kan hämtas så att kunderna kan se dem och handla på plats. Kunderna kan även handla på hemsidan och få varorna skickade till butik.

- Vi tycker att det är spännande att utforska möjligheterna mellan att vara en snabbt växande aktör fokuserad på distanshandeln med ett sortiment som är betydligt bredare än det som finns i de flesta fysiska butiker och samtidigt kunna ge lokala kunder en personlig service till bra priser, på en relativt liten yta. Vi tror att här finns en dynamik som skiljer oss från många andra handlare och utgör en framgångsfaktor som kan göra oss ännu vassare i framtiden, säger Victor Wennerholm.

Affärsidén ska sedan starten varit att etablera en modern e-handel och skapa en upplevelse på nätet som är lika bra som att klämma och känna på varorna i en fysisk butik. Men detta utesluter alltså inte en förlängning av e-handeln ut i butik och ett fysiskt möte med kunden.

- De flesta av våra kunder handlar ju via hemsidan och så kommer det givetvis att fortsätta, men vi tycker samtidigt att det känns väldigt roligt att på detta sätt kunna ge extra service till våra lokala kunder - särskilt som jägare, sportfiskare och friluftsintresserade i Nacka och Värmdö varit utan lokal närvaro av välsorterade handlare under många år, skriver man på sin blogg.

 

Bilder på Active Outfits nya lokaler i Nacka:

Annons

Annons