Spelkedjan Game tvingas i konkurs

Igår blev det klart att den svenskägda dataspelskedjan Game försattes i konkurs vid Värmlands tingsrätt. Något som skedde efter en egen ansökan.

Game stores group Sweden AB har sedan i slutet av maj varit försatt i rekonstruktion. Nu, drygt två veckor senare, har bolaget försatts i konkurs.

Förhoppningen var att avyttra butiksverksamheten och omvandla kvarvarande verksamhet till ett B2B-bolag som i digital form skulle levererar produkter och tjänster till kedjor och e-handelsplatser. Så blir det alltså inte.

Annons

– Det fanns en lösning om att sälja alla butikerna och det fördes långtgående förhandlingar. Men det sprack och därför blev det konkurs, säger konkursförvaltaren Christoffer Hamilton till Dagens industri.

Utförsäljning väntar

Kedjan har 31 butiker i Sverige samt en i Norge och bolaget omsatte under förra året 269 miljoner kronor och sysselsätter motsvarande 127 heltidstjänster.

Verksamheten kommer att under en övergångsperiod fortsätta i konkursboets regi och under tiden kommer konkursförvaltaren att försöka sälja hela eller delar av butikskedjan.

– Det är ganska bra lägen på de här butikerna. Det finns intresse, vi har redan fått påstötningar, säger Christoffer Hamilton.

 

Källa: PressDagens industri

Annons