Stor E-handelsleverantör positiv till Microsofts överlämnande

Jörgen Bertilsson, på företaget Avensia, mailade oss idag och berättar hur de ser på Microsofts överlämnande av e-handelssystemet Commerce Server. Avensia är en svensk e-handelsleverantör som bygger system kring just Microsoft Commerce Server.

De är mycket positiva till överlämnandet av systemet till företaget Ascentium, som äger det bolag som skött utvecklingen av Commerce Server åt Microsoft. Detta företag heter Cactus Commerce och köptes av Ascentium för några månader sedan.

Annons
Annons

- Vi ser mycket positivt på övergången som kommer innebära både mer resurser och mer spetskunskap kring produktutvecklingen, Avensia har sedan flera år tillbaka ett nära samarbete med Ascentium. Vårt samarbete med Microsoft kommer fortsätta i oförminskad storlek, säger Jörgen Bertilsson vVD Avensia AB.

Det är givetvis inte helt oväntat att de är positiva till detta byte. Vi skrev även, i vår föregående nyhet, att detta förmodligen är en positiv utveckling då Microsoft inte sägs ha haft hjärtat på rätt ställe. Avensia erkänner dock inte på något vis att Commerce Server, just nu, inte skulle vara konkurrenskraftigt, vilket Brian Walker påstår.

Avensias pressmeddelande förklarar även kopplingen till Windows Azure. Molntjänsten som ska vara en av fokuspunkterna för Microsoft efter överlämnandet av Commerce Server.

"För Ascentium som äger utvecklingsbolaget bakom MS Commerce Server innebär övergången en stor möjlighet och ett fortsatt tätt samarbete med Microsoft. Man har redan börjat testa kommande version i Microsofts molntjänst Azure och man utvecklar en tät koppling mot Dynamics affärssystem."

Microsoft ska enligt Brian Walker fortfarande ha starka kopplingar till Ascentium och Cactus Commerce något som förmodligen har för avsikt att skapa framtida samarbeten, kanske med molntjänster i Windows Azure.

 

Källa: press via epost

Annons
Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!