Svensk fjällanläggning ger sin starkaste säljkanal ett lyft

Hemavan Alpint, som omfattar fjällanläggningarna i Hemavan och Tärnaby, uppdaterar sin sajt med ett nytt utseende och nya funktioner.

Våra svenska skidanläggningar blir allt mer digitala. I slutet av 2014 lanserade Skistar sin nya e-handel som är fullt integrerad i bokningen. Något som innebär att gäster enkelt kan addera kompletterande utrustning som behövs samtidigt som fjällsemestern bokas.

Nu gör Hemavan Alpint en liknande satsning med en nylansering av sin sajt Hemavantarnaby.nu. Något som innebär att det är möjligt att boka hela sin skidsemester med flygresa, boende, skidpass, skidhyra och skidskola på ett och samma ställe.

Annons

– Hemavantarnaby.nu är vår i särklass starkaste säljkanal där både antalet besök och våra försäljningssiffror har ökat kraftigt den senaste tiden. Det kändes därför självklart för oss att utveckla webben med ett nytt utseende och nya funktioner som ska ge en ökad användarvänlighet, säger Pontus Lindh, marknadsansvarig på Hemavan Alpint AB.

Landar mitt i byn

Under det senaste året, augusti 2014 till augusti 2015, har antalet besök på sajten ökat med 25 procent jämfört med samma period året innan.

Det ökade besökarantalet kommer främst från Stockholmsområdet där man nu ser stor potential till ytterligare ökning kommande säsong tack vare ett nytt samarbete.

– Med en flygplats mitt i byn är vi unika och därför känns det väldigt bra att vi tillsammans med Nextjet har hittat en lösning där vi tillsammans kan få fler att upptäcka våra riktiga fjäll och enkelheten att ta flyget till sin skidsemester, säger Pontus Lindh.

Annons