Tygpåsar för tusentals kronor och två miljarder till handeln

Kungligt bröllop sätter guldkant på e-handeln.

I lördags så sade prins Harry och Meghan Markle ja till varandra i Windsor Castles slottskyrka i Storbritannien. Uppståndelsen kring bröllopet väntas generera nära 200 miljoner pund, över två miljarder kronor, i extra försäljning för den brittiska detaljhandeln.

En sak som förmodligen inte räknats in i den analysen är dock försäljningen av de goodiebags som delades ut till de lyckligt lottade från allmänheten som fick gästa bröllopet.

Annons

Goodiebag för 50 000 pund

AFP rapporterar nämligen att dessa goodiebags nu säljs för astronomiska belopp på exempelvis Ebay. En av tygpåsarna, med tillhörande innehåll, ska ha fått bud på över 50 000 pund, eller nära 600 000 kronor.

Mashable rubricerar samtidigt innehållet som “tråkigt” och den ska till exempel innehålla en chokladpeng med prins Harrys och Meghan Markles initialer, mördegskakor och en flaska vatten. Det ska även ha ingått en 20 procents rabattkupong på presentbutiken i slottskyrkan.

Några tusen pund inte ovanligt

Trots det eventuellt tråkiga innehållet så säljs dessa goodiebags nu för stora summar på bland annat Ebay. Alla verkar inte gå för 50 000 pund, men några tusen pund ska inte vara ovanligt.

Goodiebagsen var från början förstås gratis och delades ut till runt 1 200 av deltagarna. Många hade tydligen planerat att sälja av dem redan innan, då flera ska ha dykt på Ebay direkt efter bröllopet med bilder på goodiebagen framför St George's Chapel, där bröllopet tog plats.

Annons