Winefinder tar till Expressen för att nå svenska folket

Tidningens recepttjänst ska ge läsarna vinförslag.

I förra veckan lanserade Winefinder sin nya Netflix-inspirerade sajt. I samband med det kunde Ehandel.se berätta att vinhandlaren hade inlett ett samarbete med Expressens recepttjänst Mitt kök. Nu går företagen ut och berättar om sin satsning i ett gemensamt pressmeddelande.

Samarbetet går ut på att Mitt kök ska rekommendera viner som passar till olika maträtter. Sedan kan kunden beställa vinerna och få dem levererade av Winefinder.

Annons

– Jag tycker det här är jättespännande. Genom samarbetet når vi en bredare publik, säger Magnus Ericsson, content manager på Winefinder.

"Många vet inte att det är lagligt"

Att sälja alkohol på nätet är fortfarande i många fall att bryta ny mark. Magnus Ericsson hoppas att fler ska få upp ögonen för möjligheten i och med den nya möjligheten.

– Min förhoppning är att vi ska få folk att förstå att det är lagligt att handla vin på nätet. Trots att det varit tillåtet sedan år 2007 är det många som ännu inte vet om det, säger han.

Mitt köks redaktör Julia Wiberg är inne på samma spår. Enligt henne får sajten ofta frågor om vilka viner som passar till det kunden har tänkt att laga.

– Vi hoppas att vi ska kunna bryta mönstret, att visa våra läsare att man kan köpa vin via nätet. Man slipper dessutom att gå till affären och släpa på tunga flaskor då hela beställningen levereras snabbt hela vägen fram till dörren, säger hon.

Innebär ert nya samarbete med Winefinder att ni bara tänker tipsa om viner som säljs hos företaget eller kan det bli aktuellt med andra vintips också?

- Vi kommer att precis som nu fortsätta tipsa om viner från Systembolaget. Men tips från winefinder kommer också att finnas, säger Julia Wiberg. 

Annons
Annons