Zalando låter kunderna svartlista fraktbolag

Vissa kunder är allergiska mot nätjättens nya fraktpartner.

E-handelsjätten Zalando utökade nyligen sina fraktpartners i Tyskland. Utöver DHL som man ska ha använt länge så skickar man nu paket även med Hermes. Fraktbolaget Hermes har kört ut paket åt Zalando tidigare men inte i hemlandet Tyskland.

Det nya samarbetet ska dock inte gått helt smärtfritt. Under en presentation på Zalando Mobile Fashion Clinic ska företaget berättat hur många av de tyska kunderna ogillar Hermes.

Annons

Sämre än DHL enligt många

Generellt sett ska det finnas en dålig bild av Hermes där kunderna anser att de är slöa, har dålig kundservice och slänger runt med paketen eller helt enkelt levererar fel.


Kunderna är inte nöjda (foto: excitingcommerce.de)

Vissa är helt enkelt allergiska mot Hermes och för att inte bli av med dessa kunder låter man dem svartlista fraktbolaget. Vilket förstås resulterar i att de får nöja sig med DHL.

Vill verkligen få det att fungera

Zalando försöker dock kommunicera till kunderna, direkt i kassan, fördelarna med Hermes och speciellt när fraktbolaget är snabbare på vissa rutter än DHL.

Det hela verkar dock vara ett jobbigt dilemma för Zalando då Hermes sägs vara billigare att använda än DHL. Zalando vill alltså verkligen att det ska fungera bra med den nya fraktbolaget.

Annons