Ljusa tider när B2B-företag får ny ledare

Örebro-företaget Candles Scandinavia förstärker med en ny vice VD.

I höstas kunde vi berätta om B2B-handeln Candles Scandinavia som säljer stearinljus på nätet. Företaget hade växt så mycket de senaste åren att de tvingats bygga ut sitt lager tre gånger på tre år.

Numera kallar de sig “Nordens största tillverkare och grossist av doftljus” och har utsetts till DI Gasell-företag flera år i rad. Nu passar företaget på att även rekrytera en ny vice VD.

Annons

Lång erfarenhet av B2B

Sofi Eriksson var fram tills nyligen VD på Oppboga Bruk AB, som tillverkar kartong som de säljer till företag, och har lång erfarenhet av att leda B2B-företag.

Tidigare har hon också varit VD för Holger Andreasen AB, som även de har en e-handel för sina företagskunder. Sofi Eriksson är nu entusiastisk över att från och med imorgon börja på Candles.

- Candles Scandinavia har haft en mycket god tillväxt ända sedan företaget startades. Med företagets stora driftighet och utvecklingsförmåga ligger en otroligt spännande resa framöver. Candles Scandinavias långsiktighet och höga expansionstakt gör att det finns goda möjligheter att vara med och ytterligare stärka företaget, säger Sofi Eriksson i ett pressmeddelande.

Planerar öppna e-handel för privatpersoner

Candles Scandinavia har i och med tillväxten även expanderat till resten av Norden och öppnat flera nya butiker. Framöver finns det planer på att även lansera en e-handel för privatpersoner, men det är i dagsläget inte klart när detta kommer att ske.

VD Viktor Garmiani tror att Sofi Eriksson har den kompetens som behövs för att ta utveckla företaget.

- Jag är väldigt glad och stolt över att Sofi Eriksson har valt att ta sig an detta uppdrag. Sofi har goda erfarenheter inom områden som är viktiga för Candles Scandinavia och även stor kompetens som kan ta oss vidare som företag. Den skandinaviska marknaden för premiumljus är världsledande och växer hela tiden. Jag är säker på att vi med Sofi som vice vd kommer fortsätta vår starka utveckling, säger Viktor Garmiani, vd på Candles Scandinavia.

Annons