E-handeln passerade 1 biljon dollar förra året

E-handeln nådde under 2012 en global milstolpe. Konsumenter världen över spenderade förra året 1 biljon dollar på nätet. Nordamerika är fortfarande den största e-handelsmarknaden men kommer under 2013 passeras av Asien och Stillahavsområdet.

Enligt analysföretaget eMarketer såg den globala e-handeln under förra året en tillväxt på 21,1 procent. Och för första gången någonsin spenderade världens nätkonsumenter över 1 biljon dollar under ett och samma år. Under 2013 väntas e-handeln öka med 18,6 procent till 1,3 biljoner dollar.

Nordamerika är fortfarande den största e-handelsmarknaden i världen med 33,5 procent av den totala e-handelskonsumtionen, men man börjar få konkurrens. Asien och Stillahavsområdet stod under förra året för 30,5 procent, och enligt eMarketer kommer det vara omvända roller det kommande året.

Annons
Annons

USA fortsätter vara störst

Nordamerika väntas under 2013 tappa sin position i täten. Asien och Stillahavsområdet beräknas öka till 33,4 procent, medan Nordamerika väntas tappa till 31,5 procent.

Trots det är USA är fortfarande den största e-handelsmarknaden i världen när det gäller enskilda länder. Och man verkar få behålla den tätpositionen även 2013.

Under förra året spenderade amerikanerna 343,4 miljarder dollar på nätet. En siffra som väntas öka till 384,8 miljarder dollar i år. Kina som är den stora utmanaren i öst väntas landa på andra plats med 181,6 miljarder dollar.

Källa: eMarketer

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!