E-handelsleverantörer hjälper UF-företag ut på nätet

I år räknar man med att upp till 300 UF-företag kommer att starta en nätbutik. En lockande skara för företag i branschen då de unga entreprenörerna mycket väl kan representera framtida kunder och medarbetare.

Varje år har landets gymnasielever möjligheten att testa på livet som entreprenör som en del av sina studier via Ung Företagsamhets utbildning, UF-företagande. I år har man fått in cirka 2500 anmälningar, varav 200-300 UF-företag över hela landet kommer att starta en webbshop.

Något som så klart lockar leverantörer inom e-handelsbranschen som mycket väl kan ha flera framtida kunder och samarbetspartners bland de unga företagarna.

Annons
Annons

Ett av dessa företag är Visma, som varje år arrangerar en tävling för att uppmuntra fler UF-företagare att starta nätbutiker. Utöver det erbjuder man bland annat även fri tillgång till sina webbaserade program för att sköta bokföring och att bygga en nätbutik.

Gynnsamt ur flera perspektiv

Men man är inte ensamma om att se nyttan med att samarbeta med unga entreprenörer. Systemleverantören Fortnox erbjuder även de företagen kostnadsfri tillgång till sina program och affärssystem.

Man har även inlett ett nytt samarbete med eValent Group som innebär att UF-företagare får använda Nordisk E-handels plattform i två år utan kostnad för att komma igång med sin affärsidé.

– För oss är detta samarbete gynnsamt ur flera perspektiv. Personerna bakom UF-företagen kan representera våra framtida kunder och medarbetare samtidigt som vi är med och motiverar entreprenörskap samt affärstänk i ett tidigt stadie. Inte minst får vi vara med om nya och spännande affärsidéer, säger Sara Ali, vd för eValent Group.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!