E-handlare ror i land avtal med flera myndigheter

Marinaman i Linköping har slutit avtal med både Trafikverkets färjerederi och Kustbevakningen.

E-handelsföretaget Marinaman har sedan 2005 sålt båttillbehör på nätet och har e-handeln som sin huvudsakliga verksamhet. Nu har företaget tecknat ett ramavtal med både Trafikverkets färjerederi och Kustbevakningen. Avtalet gäller i två år med möjlighet till förlängning i ytterligare två år.

Oklart vad Kustbemanningen handlar för

Det innebär att Marinaman de närmsta åren kommer att sälja marin utrustning till Kustbevakningens samtliga 25 stationer runt om landet. Eftersom ingen vet exakt hur mycket pengar Kustbevakningens stationer lägger på olika inköp till sina båtar, så har myndigheten själva gjort en försiktig uppskattning om att de kan komma att köpa varor av Marinaman för runt 1 miljon kronor. Men slutsumman kan mycket väl bli högre.

Annons

- All lös utrustning till alla deras båtar och fartyg som de tidigare handlat lokalt vill de nu samordna. Där har de valt ut oss till ensam leverantör för de kommande åren. Så fort något ska köpas in till alla deras båtar och fartyg, som inte behöver monteras på varven, så ska dom köpa det hos oss, säger Niklas Borg, VD på Marinaman.

Efterfrågade särskilt e-handel

Även om det finns flera aktörer som säljer båtutrustning på nätet tror Niklas Borg att Marinaman är det enda företaget i den marina branschen som har det konceptet som huvudsaklig verksamhet. Det gjorde också att antalet företag som var med och lade anbud i upphandlingen var ganska begränsat.

- Myndigheterna ställde specifika krav på att de skulle kunna beställa produkter via en e-handel och eftersom e-handel inom båttillbehör inte alls är lika utvecklat som inom andra branscher, så fanns det inte så många möjliga konkurrenter.

Fick skapa extra sajt

Men säkerhetskraven som myndigheterna har på sig gjorde att de bland annat behövde en sida där de kunde logga in när de behöver handla. Så för att bli aktuell för myndigheterna fick Marinaman helt sonika skapa en specifik e-handel bara för dem, som inte är öppen för allmänheten.

Och just att han som e-handlare haft möjlighet att faktiskt ro i land ett sånt avtal med myndigheterna tycker Niklas Borg är positivt.

- Att de ställer sådana krav i sitt förfrågningsunderlag att vi som e-handelsföretag har en fördel tycker vi är extra roligt, säger Niklas Borg till Ehandel.se.

Annons