E-handlare skickade över 5 miljarder varor under 2017

Och det var bara till dem som var med i klubben.

Efter en stark Black Friday och julhandel som avrundning kan Amazon lägga ett framgångsrikt år till handlingarna. Under året har fler människor anslutit sig till e-handlarens förmånsklubb Prime än någonsin tidigare, och nu meddelar företaget att över fem miljarder varor skickades ut till Primemedlemmar under 2017.

LÄS ÄVEN: E-handlarens kanonjul: Över en miljard varor levererade

Annons

De som är medlemmar i Prime betalar en viss medlemsavgift varje år och får i utbyte mot det bland annat snabbare leverans. Bland annat ska 8 000 orter i USA nu vara aktuella för leverans samma dag, medan 30 större amerikanska städer har möjlighet till leverans inom två timmar.

Finns i 16 länder

Under året har tjänsten, som förutom i USA även finns i bland annat Indien och en handfull europeiska länder, expanderat till exempelvis Mexiko och Singapore.

- Prime uppfanns för att göra ditt liv bättre varje enskild dag. Tiotals miljoner medlemmar i 16 länder över hela världen tar del av de många fördelar som Prime för med sig, skriver Amazon i ett pressmeddelande.

Amazon säger sig nu ha över 100 miljoner varor i sitt Primesortiment. Bara i USA ska företaget ha fler än 6 000 lastbilar och 32 flygplan som arbetar uteslutande med att serva dem som är medlemmar i prime.

Annons