Full fart för Qliros betalbolag: obligation ny källa till kapital

Sparkonton följs upp av obligationslån på 250 miljoner kronor.

Qliro Group gör sig sakta men säkert av med sina nätbutiker och allt mer fokus läggs på deras betaltjänst Qliro. Häromveckan lanserade betalbolaget sparkonton med statlig insättningsgaranti i Sverige.

- Qliro startades för att förenkla e-handelsbetalningar. I dag har vi över två miljoner kunder som betalar med vår lösning . Qliro breddar nu sitt konsumenterbjudande av finansiella tjänster med ett tryggt och mobilvänligt sparande. Sparkonton blir också en alternativ källa för finansiering för Qliro, säger Marcus Lindqvist, VD på Qliro Group.

Annons

I början av denna vecka meddelade e-handelsgruppen att de undersökte möjligheten att emittera en obligation. Detta skulle bli en potentiellt ny källa för kapital. I dag stod det klart att det blir ett obligationslån på 250 miljoner kronor. Pengarna ska främst gå till betalbolaget Qliro.

- Kapitalet ska främst användas för satsningar inom Qliro. Qliro AB blev ju som bekant kreditmarknadsbolag i mars. Det ger möjlighet att lansera flera nya tjänster till både konsumenter och handlare, säger Niclas Lilja, kommunikationschef på Qliro Group.

“Ger en mer diversifierad kapitalstruktur”

Det totala rambeloppet för obligationslånet uppgår till 500 miljoner kronor och bolaget har möjlighet att emittera resterande obligationer vid ett senare tillfälle. Qliro Group avser att ansöka om notering av obligationen på Nasdaq Stockholm inom 30 dagar.

- Vi är mycket nöjda över intresset bland nordiska investerare för vår obligation. Qliro Financial Services lanserade nyligen sparkonton, vilket tillsammans med tillgång till obligationsmarknaden ger koncernen en mer diversifierad kapitalstruktur. Vi drar fördel av stort intresse från obligationsmarknaden för att stärka vår position, säger Marcus Lindqvist.

Annons