IKEA lägger ner norskt test med pick-up points

Fler projekt kan lanseras i Sverige.

Sedan några år tillbaka har Ikea experimenterat med olika butiksformat för att möta den växande e-handeln. Ett av dessa test var pick-up points som Ikea hade satt upp i anslutning till flera av sina varuhus i Norge. Dessa kommer man dock nu att sluta med, något som flera andra medier berättat om.

Tre enheter ska stängas

Nu bekräftar företaget för Ehandel.se att uppgifterna stämmer. 

Annons

- Ikea Norge har bestämt sig för att avsluta testet med pick-up points. Deras test startade för två år sedan och de har nu efter grundlig utvärdering kommit fram till att pick-up pointsen inte fungerar som det var tänkt. De kommer att stänga sina tre enheter under 2018 för att kunna fokusera på andra lösningar för att möta deras kunder, skriver Ikea Sveriges kommunikationsansvarige Anna Pilkrona Godden till Ehandel.se. 

LÄS ÄVEN: IKEA-chefen om jättens omställning till e-handel

Svenska butikskoncept blir kvar

Även i Sverige har Ikea testat olika butikskoncept och dessa kommer att fortsätta, samtidigt som nya test kan komma att lanseras.

- I Sverige har vi de senaste åren testat två nya fysiska format, Ikea Service och pick-up i Enebyängen och IKEA Kök i Stockholm city. Dessa två butiker har lärt oss massor om hur våra kunder vill möta Ikea och testen fortsätter. Samtidigt som vi gör annat nytt, adderar nya sätt att handla och stärker vårt serviceerbjudande för att kunna överträffa kundernas förväntningar på Ikea, skriver Anna Pilkrona Godden.

Annons