Klarnas vinstfest: Ökade resultatet med över 200%

Omsatte 4,5 miljarder.

Klarna, som började som en betallösning för e-handeln och avancerade till att bli en bank, har lagt ännu ett framgångsrikt år till handlingarna. Företaget släppte i dag sin årsredovisning för 2017, och avslöjade i samband med det att rörelseintäkterna för året kom upp i drygt 4,5 miljarder svenska kronor - vilket är en ökning på 42 procent jämfört med året innan.

Resultatet: 345 miljoner kronor

Samtidigt lyckades Klarna nå ett resultat på knappt 345 miljoner kronor, vilket är en ökning på hela 205 procent från året före. Då slutade samma post på drygt 113 miljoner kronor. 

Annons

Under året ska Klarnas betaltjänster ha använts av 19 miljoner nya konsumenter.

- Användarupplevelsen för konsumenter är alltid i fokus och därigenom skapar vi lojalitet och i slutändan försäljning för våra 89 000 butiker och samarbetspartners. De ser värdet som våra produkter ger genom en förbättrad konverteringsgrad, högre ordervärden, ökat antal användare och den övergripande valmöjligheten. Den signifikanta volymtillväxten på årsbasis vittnar om detta och möjliggjorde ytterligare tillväxt på nyckelmarknader, skriver Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski i en kommentar till rapporten.

Annons