Konkurrenterna går ihop för bättre e-handelsleveranser

"Förutsättning för att e-handeln inte ska tappa fart".

CityMail, som tidigare var en del av Bring, har ingått i ett samarbete med fraktuppstickaren Budbee. Tanken är att Budbee, som jobbar med e-handelsleveranser, snabbt ska kunna utöka sin geografiska täckning med hjälp av CityMails nätverk.

- Vi är väldigt glada att vi har ingått ett strategiskt samarbete med CityMail för att kunna erbjuda Budbees hemleveranser till ännu fler konsumenter i Sverige. Detta samarbete visar på hur viktigt det är att branschkollegor börjar samarbeta mer för få bättre nyttjandegraden av fordon, personal samt minskad miljöpåverkan, säger Fredrik Hamilton, grundare och vd för Budbee, i ett pressmeddelande.

Annons

"En självklar samarbetspartner"

Samarbetet inleds den 5:e februari i Västerås. CityMail kommer då att hjälpa till med att erbjuda hemleveranser av e-handelspaket i staden. Planen är att sedan snabbt utöka samarbetet till flera nya städer.

- För CityMail är Budbee en självklar samarbetspartner då vi båda i grunden är utmanare som alltid strävar efter att erbjuda marknaden nya tjänster. Vi ser att det finns uppenbara synergier och den här typen av samarbete är en förutsättning för att e-handeln i Sverige inte ska tappa fart inom utveckling och konkurrenskraft, säger Martin Modig, vd på CityMail.

Annons