Startup-företaget YLDR tar in kapital och investerare

Esportkläder för hela slanten.

YLDR är ett företag och varumärke som blivit antaget till inkubatorn Företagsfabriken i Kronoberg. Företaget erbjuder en e-handel och ett verktyg för att enkelt kunna designa sina egna esportkläder. Företaget har även snabbt blivit uppmärksammat i esportbranschen.

- Ska jag vara ärlig så trodde jag inte att det skulle gå såhär fort. I juni hade vi vår första kollektion redo och vi har redan tiotalet partnerorganisationer, samt sitter i diskussionen med ett antal riktigt stora varumärken inom esport, sade Robin Backström, företagets grundare, i november förra året.

Annons
Annons

YLDR verkar vara lite av stjärnan i Företagsfabriken och nu meddelar man att startup-företaget fått sin första investering.

- Vi är verkligen glada över att kunna lägga den här pusselbiten. Planen har hela tiden varit att ta in kapital inför 2019 för att kunna göra den satsning vi vill gentemot världseliten inom esport, säger Robin Backström, som också är bolagets vd.

Robin Backström och Tony Wickenberg

Den som pytsat in pengar i YLDR är Tony Wickenberg, som har arbetat och investerat i en rad olika branscher. Han tar nu även plats i YLDR:s styrelse.

- Mitt fokus ligger på att hitta intressanta startups som kan generera stor tillväxt utan att binda för mycket kapital. YLDR har en spännande resa framför sig och jag ser att jag från styrelsenivå kan tillföra mycket erfarenhet som kan var värdefullt på den här resan, säger Tony Wickenberg.

Summan avslöjas inte men pengarna ska göra att bolaget kan ta nästa steg mot en större internationell marknad. Redan i september ska YLDR ha undersökt möjligheterna på den nordamerikanska marknaden för esportswear. Målsättningen under detta år ska vara att skriva avtal med minst en av världens tio mest framgångsrika esportsorganisationer.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!