E-handlarna tvingas till byte när Swish för handel görs om

Gäller alla som använder Swish för handel.

Absolut senast den 29 juni måste alla företag som använder sig av Swish för handel, även känt som Swish för e-handel, ha gjort vissa ändringar i sin kod. Leverantören Getswish har nämligen flyttat hela tjänsten till en ny plattform, så ändringarna krävs ifall tjänsten ska fortsätta att fungera.

LÄS ÄVEN: Här är de 100 största e-handlarna som erbjuder Swish

Annons
Annons

Kräver ny certifikatlösning

Förändringarna är möjliga att genomföra från och med i dag. Det gamla och det nya Swish-systemet kommer att fungera sida vid sida till och med den 29 juni.

- Det innebär att du, från och med i dag, behöver koppla upp dig mot vårt uppdaterade API och byta till vår nya certifikatslösning innan den 29 juni för att tjänsterna ska fungera efter det. Bytet av certifikat och omdirigeringen av URL-länkar i API:er måste göras samtidigt, skriver Getswish i ett mejlutskick.

I de fall e-handelsföretag använder sig av en extern e-handelsplattform, så är det troligtvis plattformen som hanterar förändringen.

Fick pausas efter teknikproblem

Det här är inte första gången som Swish för handel har genomfört större tekniska förändringar. När tjänsten först lanserades brottades den med teknikproblem som gjorde att den kort efter premiären fick sättas på paus.

LÄS ÄVEN: Swish avstängt på obestämd tid - e-handlare ej informerade

När tjänsten väl kom tillbaka dröjde det dock inte lång tid förrän e-handlarna tog den till sig på nytt. I slutet av förra året beräknades antalet anslutna e-handlare vara uppe i omkring 900. 

LÄS ÄVEN: Stort genombrott - Swish skakar om betalmarknaden på nätet

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!