Dustin förvärvar norska IT-leverantören NDS

Dustin fortsätter satsningen på tjänstemarknaden. Nätjätten har ingått avtal om att förvärva den norska IT-leverantören Norsk Data Senter, NDS. I och med förvärvet stärker Dustin sin nordiska närvaro, och tillsammans med NDS blir man en av Norges största leverantörer av IT-produkter och IT-tjänster.

NDS är en rikstäckande norsk IT-leverantör med fokus på små och medelstora företag, stora privata bolag och offentlig förvaltning. NDS har sitt huvudkontor i Moss samt fyra försäljnings- och servicekontor i Oslo, Trondheim, Bergen och Stavanger.

Under förra året förra året omsatte företaget 632 miljoner kronor och i samband med förvärvet blir NDS och deras 161 anställda en del av Dustins nordiska koncern.

Annons

– Förvärvet av NDS ingår i vår strategi att stärka Dustins nordiska närvaro. Genom att integrera NDS i koncernen blir vi tillsammans en av Norges största leverantörer av IT-produkter och IT-tjänster. Förvärvet bidrar även till att vi i linje med tidigare förvärv av IT Hantverkarna och Best Office stärker vår position inom tjänstesegmentet, säger Georgi Ganev, vd och koncernchef för Dustin.

Får del av stark marknadsposition

Dustin har tidigare gjort klart att man vill bredda sitt utbud inom tjänstesektorn. Något man gjort i Sverige genom uppköpet av IT-Hantverkarna tidigare i år, och med förvärvet av NDS får man del av deras väl etablerade och starka marknadsposition i Norge.

Tillsammans kommer man att kunna erbjuda en komplett portfölj av produkter och tjänster till samtliga kundsegment. Dustin och NDS kommer gemensamt att omsätta cirka 940 miljoner kronor i Norge.

– NDS har i likhet med Dustin en stark och kundorienterad företagskultur. Genom att kombinera Dustins effektiva distributionsplattform med NDS lokala servicefokus är jag övertygad om att samgåendet kommer att bidra till en mängd nya affärsmöjligheter för våra gemensamma kunder inom ramen för Dustin nordiska koncern, säger Morten Østberg, styrelseordförande och grundare av NDS.

Förvärvet är dock inte ännu helt i hamn. För att förvärvet ska kunna genomföras krävs först ett godkännande av Konkurransetilsynet, Konkurrensmyndigheten i Norge.

Källa: Press

Annons