Fixa sötsuget med nybakta kakor på 20 minuter

Medan dagligvaror och matkassetjänster sprider sig på nätet, är det desto färre som ger sig på bakverken. Av den anledningen grundades Doughbies, en tjänst som levererar nybakade kakor på mindre än 20 minuter.

Doughbies lanserades officiellt i december efter några månaders testkörning med endast två sorters kakor i sortimentet, chocolate chip and sea salt cookies, men har på kort tid gjort sig ett namn i San Francisco. Staden där många lite mer udda e-handelsidéer tar sin början.

Från början drev grundarna, Daniel Conway och och Mariam Khan, en Etsy-liknande marknadsplats där man kopplade ihop hemmabakare med kunder, men man insåg att sötsuget efter något lite mer snabbverkande var stort.

Annons

Marknadsplatsen är fortfarande i drift men har hamnat i baksätet jämfört med de snabblevererade kakorna. Sedan lanseringen har båda jobbat dygnet runt med att baka, packa och leverera på egen hand när man haft ont om chaufförer.

Korta leveranser

Doughbies hanterar alltså hela kedjan på egen hand, från det att kakan bakas, tills det att den är levererad. Bagaren dyker upp runt klockan sex varje morgon måndag till fredag. Grundarna och några andra medhjälpare kommer lite senare och börjar packa kakor som sedan ska skickas ut.

Först vid lunch börjar man ta emot beställningar och vid klockan 16:00 stänger man luckan igen. Ett tämligen kort leveransfönster men enligt Conway är det ett medvetet val för att låta företaget växa i en takt som är hanterbar.

Det är även därför man bara har två kakor i sortimentet än så länge och endast levererar inom ett mindre område i staden. Men man har expansionsplaner inom en snar framtid, och om någon lägger in riktig stor order säger Conway att det inte är omöjligt att man tar en sväng utanför det normala leveransområdet.

 

Källa: TC (1, 2)

Annons
Annons