Lekmers unika lagerlösning kommer med 65 robotar

Lekmers hypermoderna lager hos Schenker i Arlandastad ska vara det första i Sverige. Swisslog som levererar den automatiserade lagerlösningen delger nu lite mer information om robotarna som ska köra runt på lagret.

Företaget Swisslog är de som levererar lagerlösningen till Lekmers nya lager hos Schenkers tredjepartslogistik i Arlandastad. Schenker Logistics meddelar att det är en lösning som de är ensamma om i Europa.

– Tillsammans med Swisslog utvecklar vi en lager- och hanteringslösning för Lekmer som vi är ensamma om i Europa. Lösningen har en produktivitet som överträffar alla manuella lösningar i branschen, säger Anders Holmberg, Business Development Manager på Schenker Logistics.

Annons

Systemet som vi rapporterat om tidigare går under namnet CarryPick och påminner starkt om Amazons robotlager Kiva Systems som nätjätten lade beslag på 2012. Båda systemen har små robotar som kan köra fram hyllorna direkt till packaren.

65 lagerrobotar

Swisslog och Schenker ska nu leverera ett av dessa CarryPick-system till Lekmer och lösningen sägs vara speciellt utformad för e-handelsföretaget. På lagret kommer det finnas 65 autotruckar, eller automated guided vehicles, och dessa robotar kommer tillsammans flytta runt 1500 mobila hyllor.

Totalt kommer det finnas sju plockstationer dit hyllorna kommer ta sig automatiskt med hjälp av autotruckarna. Den mänskliga plockaren behöver sedan bara sträcka ut handen för att nå aktuell produkt som ska packas ner till kund.

– Detta är en genombrottsaffär för oss på flera sätt. Det är den första order vi får på CarryPick och ingår som en del av DB Schenker Logistics unika automatiserade lagerlösning i Arlandastad, säger Hans Sparf, Head of Sales & Consulting i Swisslog Norden.

Systemet som i princip ska vara helt automatiserat sägs ge en rad fördelar, bland annat högre lagerproduktivitet, snabbare och säkrare orderhantering inklusive returhantering. Det hela ska förstås också kosta mindre på sista raden.

 

Källa: Press

Annons

Annons