Raketleveranser i USA och Kanada nästa steg för Shutl

Efter att ha fått fart på verksamheten i Storbritannien, är det nu dags för USA och Kanada. Shutl som erbjuder leveranser samma dag rullar med start nästa månad ut sin tjänst i tre olika storstadsområden. Och inom kort planerar man att lansera i ytterligare 20 städer.

Londonbaserade Shutl som lovar snabba leveranser fungerar som en slags mellanhand, och knyter samman multikanalsåterförsäljare och e-butiker med distributörer. I höstas berättade man om sina planer på att lansera tjänsten i USA, och nu verkar det vara dags.

Shutl planerar att från och med nästa månad erbjuda sina tjänster för tre olika återförsäljare i New York, Chicago och San Francisco. Man vill inte avslöja namnet på sina nya samarbetspartners men säger att de alla är stora kedjor med både fysiska butiker och en e-handel.

Annons

– Därefter kommer tjänsten att rulla ut i ytterligare 15 storstadsområden i USA, och två i Kanada. Totalt rör det sig om 20 områden för tillfället, men det är fler planerade på lång sikt, säger företagets vd och grundare Tom Allason.

Nätverk av budfimor

Shutl kommer att arbeta med ett nätverk av budfirmor i de städer i USA och Kanada som man lanserar sin tjänst, precis som man gör i 60 städer i Storbritannien. När en kund lägger en order hos en deltagande återförsäljare kan hon se Shutls erbjudande om leverans samma dag som ett alternativ.

Om så önskas, kopplar Shutls programvara ihop återförsäljarens inventeringssystem med deltagande budfirmors distributionssystem. Tillgången av produkterna kontrolleras i återförsäljarens närmaste butiker och delar sen ut uppdraget till närmaste kurir.

Shutl har utsett Steven Chien, en e-handelsveteran, som vd och general manager för den nordamerikanska verksamheten. Chien har tidigare arbetat som Chief Operating Officer för Kaboodle, och vice vd för affärsutveckling för jämförelsesajten NexTag.

Källa: Internet Retailer

Annons