Årets bokrea kan ge E-boken en behövlig skjuts

Nu är det dags igen. Idag drog årets bokrea igång och redan nu kan Adlibris konstatera att bokrean 2015 är en framgångssaga med ökad försäljning och 20 procent fler kunder som förhandsbeställt böcker jämfört med förra året.

Idag drog årets bokrea, som pågår till den 1 april, igång. Från den 9 februari har kunder kunnat förhandsbeställa reatitlar på Adlibris, något som verkar ha varit populärt. Enligt nätbokjätten, som har över 5000 titlar i reasortimentet, är det i år 20 procent fler kunder som förhandsbeställt böcker än jämfört med förra året.

– Det är fantastiskt roligt! Bokrean är en viktig period på året, framförallt för våra kunder eftersom de får ännu mer böcker för pengarna och kan köpa den där extra barnboken eller upptäcka nya författarskap, säger Isabel Rodrigo, Sverigechef på Adlibris.

Annons

E-bokens genombrott

E-boken har under de senaste åren förutspåtts få sitt stora genombrott vid ett flertal tillfällen. Så har det inte riktigt blivit men i morgon startar även e-bokrean. Något som innebär att ytterligare 2500 titlar tillkommer inkluderat ljudböcker.

– Bra e-bokspriser är en avgörande faktor för e-bokens genombrott, därför blir bokrean extra viktig för de digitala formaten. Det är en möjlighet för läsaren att för riktigt bra priser kunna testa och upptäcka de nya formaten, säger Isabel Rodrigo.

Källa: Press

Annons