100-årigt miljardföretag lanserar ny e-handel för B2B

"Ett stort steg för att underlätta i kundens vardag."

Dahl Sverige firar 100 år i år och passar på att uppdatera sin digitala affär för att hänga med i e-handelsutvecklingen. Företaget sägs vara Sveriges ledande handelsbolag inom VVS-branschen med en omsättning på över 6 miljarder kronor och runt tusen anställda.

E-handelschefen på Dahl Sverige, Johan Svensson, berättar nu stolt att företaget har lanserat en helt ny webbshop.

Annons

- Vi har tagit ett stort steg för att underlätta i kundens vardag. Så det är med stolthet som vi kan visa upp nya dahl.se, säger Johan Svensson, i ett pressmeddelande.

Sedan en tid tillbaka ska användarna av Dahl.se mötas av en ny design med fokus på “användbarhet och enkelhet”. Själva hemsidan och e-handeln har slagits ihop i en och samma lösning och redaktionellt innehåll blandas med information om produkter och tjänster.

"Vi fick tänka i helt nya banor"

Dahl har lagt mycket tid på vad man kallar “time-to-find” och att kunderna helt enkelt ska kunna hitta det de vill ha mycket snabbare. Bland annat ska man ha underlättat för användarna att söka, filtrera och hitta rätt information. Sökmotorn ska till exempel vara mycket smartare och kan nu både ge rekommendationer och föreslå relevanta sökord. Sajten är förstås även anpassad för att fungera i mobilen, på läsplattan och på datorn.

- Fokus har varit utsidan-in-tänk istället för tvärtom. Vad vi kan erbjuda är inte lika viktigt som vad kunderna vill ha så vi fick tänka i helt nya banor, både när det gäller säljstrukturer och UX, säger Johan Svensson.

Den nya sajten kräver inloggning, vilket inte är helt ovanligt inom B2B, och den första instruktionsvideon för sajten förklarar hur användaren kan ladda upp en Excel-fil, för de som inte riktigt vill släppa Excel. Beställda varor skickas till butik eller direkt till kundens arbetsplats.

E-handeln är baserad på IBM:s e-handelsplattform WebSphere Commerce Server, en del av Watson Customer Engagement, och lösningen är utvecklad av e-handelskonsulterna på Fiwe.

Annons