20 miljoner kunder har handlat hos Adlibris

Nätbokhandeln Adlibris har passerat ytterligare en milstolpe. I går förmiddags passerade den 20-miljonte kunden genom kassan. Den jubilerande kunden finns i Katthammarsvik och vinner ett presentkort på 20 000 kronor.

E-handelsjätten och Internetbokhandeln Adlibris grundades i ett kök 1997. Sedan dess har det hänt en hel del och nu kan man fira att 20 miljoner bokälskande kunder har handlat i butiken.

Företaget har sedan starten växt till att omsätta 1,2 miljarder kronor och sälja över 10 miljoner böcker per år.

Annons

– Första dagen hade Adlibris 10 kunder och vi gjorde vårt bästa för att de skulle bli nöjda och det har vi fortsatt med sedan dess. Tack vare nöjda kunder som genom åren rekommenderat oss till andra har vi haft en fantastisk tillväxt, säger Magnus Dimert, VD på Adlibris.

En ny snabbkassa?

I augusti lanserade Adlibris sin nya responsiva sajt. Något som resulterade i att man fått se sin försäljning sjunka med 7 procent i höst. Adlibris säger sig dock inte vara oroliga och att trenden är på väg att vända.

Adlibris ser även ut att ha tagit bort sitt krav på inloggning i butiken, detta med en ny snabbkassa. Och kanske kan en mer friktionsfri kassa snabba på vändningen ytterligare. Om inte annat så skadar det inte med en snabbare checkout när man säljer 70 000 böcker om dagen.

Klart är i alla fall att Adlibris har varit rätt ute tidigare när det gäller e-handel.

– Vi anade att e-handeln skulle ta fart och vi trodde på vår idé men att Adlibris skulle bli ett miljardföretag och att vi en dag skulle ha 20 miljoner som handlat hos oss kunde vi aldrig drömma om, säger Magnus Dimert.

Källa: Press

Annons