45 miljoner till Twistshake: ”Vår sista investering”

Innan den nya fonden är på plats.

Riskkapitalbolaget Eequity, som ryktas vara på gång med en ny miljardfond för e-handel, gör nu ytterligare en e-handelsinvestering. Di Digital rapporterar nu på morgonen att företaget gått in med 45 miljoner kronor i Twistshake.

"Redan är ett exportbolag"

Twistshake är ett e-handelsföretag som tar fram och säljer bebisprodukter på nätet och kanske främst en ny form av nappflaska som ska vara bättre än konkurrenternas.

Annons

- Marknaden för bebisprodukter har generellt sett varit ganska mossig, men Twisthake är en uppstickare som på kort tid tagit en mycket bra position inom segmentet. Det finns en stor efterfrågan på deras produkter och vi gillar att Twistshake redan är ett exportbolag, säger Felix Erhardt, partner på Eequity, till Di Digital.

Företaget startades 2014 i Västerås av Vienar Roaks och Camillo Eriksson och har nu uppnått en omsättning på runt 50 miljoner kronor. Företaget säljer inte bara via nätet utan även vi andra återförsäljare.

Den snabba framgången ska enligt Vienar Roaks ligga i sociala medier och att företaget inte drar sig för att skicka ut gratisprodukter för att fånga upp potentiella kunder. Eequity hoppas nu att e-handelsföretagets produkter ska bli en exportsuccé.

Sista i tredje fonden

Eequity meddelar också att detta förmodligen är den sista investeringen i riskkapitalbolagets tredje fond.

- Det här blir med allra största sannolikhet vår sista investering i den tredje fonden, säger Felix Erhardt.

Nu får alltså e-handlare sugna på investering vänta på den nya fonden som ryktas ligga på 1,5 miljarder kronor. Eequity har dock själva lagt upp “ryktet” på sin egen sajt så vi skulle nog gissa på att fonden är ganska så stundande, även om Eequity spelar svårflörtade och ej vill kommentera fondspekulationerna.

LÄS ÄVEN: eEquity ska dubbla sitt kapital med ny miljardfond

Enligt Di Digital ska Twistshake använda pengatillskottet till att bredda produktsortimentet samt nyanställa.

Annons

Annons