905 miljoner konsumenter använder surplatta år 2017

Surplattan är här för att stanna. Enligt en ny rapport kommer mer än hälften av konsumenterna i USA att äga en surfplatta år 2017. I Europa kommer den siffran nå 42 procent och samma år kommer 905 miljoner människor världen över att ha en surfplatta i sin hand.

Tidigare i veckan publicerade vi en artikel som visade att mobila enheter i dag står för drygt en femtedel av e-handeln. Nu kommer en ny rapport från Forrester Research som inte visar några tecken på avmatning.

År 2017 kommer 905 miljoner av världens nätkonsumenter att använda sig av surfplattor. I Europa kommer 42 procent av konsumenterna att använda surplattor och i USA väntas siffran bli ännu högre, 60 procent.

Annons

Globalt sett väntar man sig att 29 procent av världens konsumenter kommer att nyttja surplattor. Det som drar ner procenten är att andelen surfplatteanvändare i mindre utvecklade regioner kommer att vara lägre.

En av åtta äger surfplatta 2017

Smartphones kommer fortfarande att vara den mest populära mobila enheten och kommer att finnas i handen på drygt 2,43 miljarder konsumenter, jämfört med 1 miljard i dag. Användandet av surfplattor kommer dock att växa i en snabbare takt.

I dag finns det drygt 105 miljoner surplattor världen över. En siffra som väntas öka till 905,3 miljoner år 2017. Det innebär att en av åtta konsumenter världen över kommer att äga en surfplatta, beräknat på att jorden befolkas av 7,3 miljarder människor samma år.

Enligt rapporten finns det i dag en surfplatta i drygt 20 procent av de amerikanska hushållen och 12 procent av den vuxna amerikanska befolkningen använder sin surfplatta för att surfa på webben. Majoriteten av dem gör det hemma, på resan eller när de pendlar.

Källa: Internet Retailer

Annons