Alibaba Group vill låna åtta miljarder dollar av banken

Kinas största e-handelsföretag verkar behöva ett litet tillskott i skattkistan. Enligt källor ska Alibaba Group föra samtal med banker om ett lån på den nätta summan av åtta miljarder dollar. Pengar som ska användas för att betala gamla skulder och köpa aktier av Yahoo.

Är man ett av världens största e-handelsföretag så blir lånen därefter. Kinesiska e-handelsjätten ska enligt personer med nära insyn i företaget föra samtal med banker om ett lån på sammanlagt åtta miljarder dollar.

Halva summan, fyra miljarder dollar ska användas för att refinansiera befintliga skulder som man drog på sig under förra året när man privatiserade e-handelssajten Alibaba.com. Man planerar även att köpa tillbaka aktier i företaget som för närvarande ägs av Yahoo.

Annons

Vill ha bättre villkor

Alibaba ska ha fått olika förslag från intresserade banker, och ska just nu se över de förslag som ligger på bordet. Med det nya lånet hoppas företaget som även driver shoppingsajterna Tabao och Tmall kunna skaffa sig mer förmånliga villkor än vad man fick senast.

Resterande del av lånet ska gå till ”allmänna företagssyften” enligt de källor som vill vara anonyma eftersom uppgifterna fortfarande är konfidentiella. Alibaba själva har valt att inte kommentera saken närmare.

 
Källa: Bloomberg

Annons