Alibaba vill köpa in sig i indisk betaltjänst

Alibaba fortsätter att ögna den indiska e-handelsmarknaden. Den här gången är det betal- och e-handelsföretaget Paytm som e-handelsjätten vill ha en del av.

Alibaba har inte gett upp tanken på att öka sin närvaro i Indien. Efter att affären med marknadsplatsen Snapdeal gått i stöpet ska e-handelsjätten nu föra långt gångna diskussioner med Paytm om en investering i företaget.

Paytm, som är en förkortning på Pay-Trough-Mobile, ägs av One97 och lanserades 2010 som en mobil betaltjänst. Sedan dess har man expanderat verksamhet Paytm är idag en av Indiens snabbast växande marknadsplatser.

Annons

Första direktinvesteringen

Alibabas dotterbolag, Ant Financial Services Group, förvärvade tidigare i år 25 procent av aktierna i One97 för 200 miljoner dollar, men en investering i Paytm skulle bli Alibabas första direktinvestering i Indien.

Enligt källor med insyn i förhandlingarna är Alibaba villiga att betala runt 600 miljoner dollar för 40 procent av det indiska e-handelsföretaget. Något som skulle innebära att Paytm värderas till omkring 4 miljarder dollar.

 

Källa: Reuters

Annons