Amazon Wine expanderar till fyra nya delstater

Lagom till julhandeln öppnar Amazon upp sin vinbutik, Amazon Wine, för leverans till fyra nya delstater. Något som betyder att vinälskare i 20 av landets delstater nu kan ta del av de drygt 5 000 viner som e-handelsjätten har i sitt sortiment.

När Amazon Wine lanserades i november förra året erbjöd man ett 1 000-tal viner till ett dussintal stater, bland annat Kalifornien, Florida och Washington. Sedan dess har man lagt till ytterligare fyra delstater, och nu är det dags för fyra nya.

Något som gör att även vindrickare i New York, Michigan, Arizona och Louisiana nu kan köpa sitt vin på Amazon.

Annons

– Julhandeln är en hektisk tid och det är en enorm tidsbesparing för miljontals kunder att få tillgång till tusentals högkvalitativa viner medan de är shoppar sina julklappar på Amazon. Vi är glada över att våra kunder kan ta del av vårt stora utbud av prestigefyllda viner via Amazon Wine store, säger Peter Faric, vice vd för Amazon Marketplace.

Totalt 20 delstater

Totalt levererar Amazon nu vin till 20 av landets delstater, och man har även utökat sitt sortiment en hel del sedan lanseringen. I dag finns det runt 5 000 olika viner till försäljning från drygt 700 inhemska vingårdar.

– Våra kunder säger att de tycker om vårt urval av vin och bekvämligheten med att få detaljerad information på ett och samma ställe. Vi vill koppla samman kunder med vinmakare runt om i landet och erbjuda en destination där de kan lära sig mer om och köpa viner direkt från stora vingårdar på Amazon, säger Peter Faric.

Källa: WSJ

Annons