Amazon ber om att få testa drönare på sin bakgård

Det ska bli lika vanligt med Amazons drönare i luften som det är med lastbilar på vägarna. Det är målet för e-handelsjätten som i en ansökan till den amerikanska luftfartsmyndigheten ber om att få testa de obemannade farkosterna vid sina egna anläggningar. Det för att snabba upp utvecklingen av framtidens leveransfarkoster.

I slutet av förra året brättade Jeff Bezos om Amazons planer på att låta drönare ta hand om e-handelsleveranser. Ett pr-trick enligt vissa men Bezos har hela tiden sagt att så inte är fallet och nu kommer nya uppgifter som stöder Bezos visioner.

Amazon har lämnat in en ansökan till den amerikanska luftfartsmyndigheten, Federal Aviation Administration, FAA, om att få testa de obemannade flygfarkosterna vid sina egna anläggningar.

Annons
Annons

I dagsläget måste Amazon ta sig till någon av FAA:s sex godkända platser i USA för att testa nya konstruktioner, men om man skulle få ett godkännande från FAA, så kan de nya drönarna istället testas på hemmaplan.

Nionde generationen

Ett godkännande skulle innebära att Amazon kan snabba upp utvecklingen av de obemannade farkoster ytterligare. I april meddelade Bezos att e-handelsjätten testade femte och sjätte generationens drönare, och redan nu ska man vara redo att testa den åttonde och nionde generationen.

I ansökan avslöjar e-handelsjätten även några detaljer kring drönarna. Bland annat ska de kunna färdas i upp till 80 kilometer i timmen och lastas med paket upp till 2,3 kilo. Amazon skriver också att det inom en snar framtid kommer att bli lika vanligt att se deras drönare på himlen, som det idag är vanligt att se lastbilar på vägarna.

Källa: The Verge

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!