Amazon gömde erotisk bok – anklagas för dubbelmoral

Skillnad på erotik och erotik, enligt en säljare på Amazon.

Amazon har hamnat i blåsväder efter att företaget ska ha gömt undan en erotisk bok på sin sajt. Boken, “Auletris: Erotica” av författaren Anaïs Nin, finns inte med om en besökare söker efter boken under All Departments hos e-handlaren. Potentiella kunder måste istället aktivt söka efter boken under avdelningarna Books eller Kindle Store, och klicka sig förbi en varning om vuxet innehåll innan de kan få fatt i boken, som åtminstone i delar ska ha utgivits för första gången på 30-talet.

"Dödar försäljningen"

Det undangömda läget har fått bokens förläggare Paul Herron att reagera.

Annons

- Det där extra steget är skillnaden mellan att köpa och att inte köpa. Alla jag känner till inom erotikbranschen säger att om Amazon placerar en bok inom sin avgränsade vuxenavdelning så dödar det försäljningen, säger han till The Guardian.

Herron ska ha fått besked från Amazon om att bokens innehåll måste tonas ner på sajten om det ska bli aktuellt med ett bättre läge. Dessutom ska e-handlaren ha krävt att bokens omslag - som visar en tecknad kvinna med bar överkropp - byts ut mot något mindre vågat.

Andra regler för Fifty Shades of Grey

Märkligt, med tanke på att både andra böcker av Anaïs Nin och storsäljaren “Fifty Shades of Grey” gick bra att ha under “All Departments”, tycker Herron.

Enligt The Guardian har Amazon inte lyckats gå att nå för en kommentar.

Annons