Amazon gör sin app global – ska sälja till över 100 länder

Går att betala med norska kronor.

Över 45 miljoner produkter ska bli tillgängliga i Amazons app, som nu får tillskottet International Shopping Experience. Enkelt förklarat innebär uppgraderingen att produkterna blir tillgängliga för kunder i över 100 länder, och att det blir enklare att handla varor som skeppas från ett annat land där Amazon är verksamt. Mottagaren får möjlighet att välja vilket språk hon eller han vill ha i appen, och det finns totalt 25 valutor att välja mellan.

Den som laddar ner appen nu får automatiskt de inställningar som Amazon anser vara mest lämpliga. Eftersom Amazon inte finns i Sverige får svenskar förslagsvis välja alternativet “International Shopping”, istället för att ange ett visst land. Därefter är det dags att välja vilket språk och valuta man vill ha i sin app. Svenska kronor finns inte som alternativ, men man kan till exempel välja amerikanska dollar, brittiska pund eller euro. Man kan också välja norska kronor. 

Annons

Ökar bekvämligheten utanför USA

Det går i dagsläget heller inte att få appen på svenska, eller på norska för den delen. Utöver stora språk som engelska och spanska går det dock att välja ovanligare motsvarigheter som tjeckiska och polska. Både fler valutor och fler språk ska bli tillgängliga under 2018.

- Vi är alltid nyskapande för våra kunders räkning och med dagens lansering gör vi köpupplevelsen på mobila enheter ännu bättre och mer bekväm för kunder som bor utanför USA, säger Samir Kumar, VP på Amazon Exports and Expansion, i ett pressmeddelande.

Amazons uppgraderade app finns tillgänglig för både iPhone och Android.

Annons