Amazon låter e-handlarna hålla vad de lovar

E-handelsjätten rullar ut en ny funktion som gör det möjligt för säljare att skräddarsy leveranstider och priser till kunder runt om i Europa. Något som tidigare inte varit möjligt.

Amazon har lanserat vad man kallar Ship by Region för säljare på sajten. En funktion som ger dem ett bredare urval av europeiska länder att välja mellan när de ska sätta ut leveranstider och fraktpriser.

Det här innebär att säljare nu kan välja specifika länder dit de levererar, något som gör det möjligt att ställa in exakta tider och priser för dessa länder. Tidigare har det endast varit möjligt att välja en leveranstid för paket som skickats inom och till Europa. Något som ställt till en del problem.

Annons
Annons

Specifika fraktmallar

Säljare har före ändringen fått välja mellan att sätta korta leveranstider, exempelvis en till två dagar, eller längre leveranstider på till exempel fyra till fem dagar. Det förstnämnda alternativet har inte varit optimalt när säljare skickat paket till länder som har en längre leveranstid med besvikna kunder som följd.

Att medvetet välja en längre leveranstid har inte heller varit en lyckad lösning då man riskerat att förlora kunder som inte vill vänta så pass länge på sin vara. Det här ska man nu alltså slippa genom möjligheten att skapa specifika fraktmallar där det också är möjligt ställa in olika fraktpriser för olika länder.

 

Källa: EcommerceNews

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!