Annons

Amazon plockar in 2 500 nya lagerarbetare i USA

Amazon plockar in 2 500 nya lagerarbetare i USA

2014-02-14 08:28

När företag söker lageranställda blir det sällan många spaltmeter i pressen. Men reglerna är lite annorlunda när det gäller Amazon, en av världens största e-handlare. Nu söker man ytterligare 2 500 heltidsarbetare på ett bräde.

Amazon fortsätter att anställa folk till sina distributionscentraler. I somras sökte e-handelsjätten inte mindre än 5 000 nya medarbetare till 17 av sina centraler i USA. Nu är det dags igen och den här gången rör det sig om 2 500 nya arbetstillfällen på sex av Amazons lager.

Totalt ska Amazon nu ha 40 000 heltidsanställda lagerarbetare i USA, en rejäl ökning från 20 000 förra året.

– Förra året heltidsanställde vi mer än 20 000 personer till våra distributionscentraler i USA, mer än hälften av dem började som säsongsanställda. I dag är vi glada över att kunna meddela att vi söker mer än 2 500 heltidsarbetare, säger Mike Roth, vice VD för Amazons verksamhet i Nordamerika.

Inga fackligt organiserade

Amazon har byggt distributionscentraler på löpande band de senaste åren, men hur många de är i dagsläget vill man inte riktigt svara på. En taleskvinna för nätjätten säger dock att det närmar sig ett 50-tal i USA, och i oktober 2013, hade man 89 stycken i drift världen över.

Amazon har hamnat i blåsväder för hur de behandlar anställda i sina distributionscentraler. I början av 2013 uppdagades det hur anställda i Tyskland vaktats av nazistvakter och behandlats som boskap.

I november var det dags igen när en brittisk reporter wallraffade som plockare på ett lager i Storbritannien. Han vittnade bland annat om låg lön och dåliga arbetsförhållanden. I USA verkar det dock vara bättre.

I jobbannonsen skriver Amazon att lönen är 30 procent högre än vid liknande traditionella jobb och att anställda, förutom en konkurrenskraftig lön, belönas med bonusar, olika förmåner och aktier från första dagen. Intressant är också att Amazon inte har några fackligt organiserade arbetare i USA.

 

Källa: Press, Internet Retailer

Annons
Annons

Jimmy Andersson

Reporter

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om e-handel, och allt runtomkring.

prylsjuk
2014-02-14 10:49

När "slänger dom upp" ett Amazonlager i Sverige!? :P Skulle behövas nu när så många ungdomar (och äldre) bara går hemma och klagar på att de inte finns några jobb.

bslask
2014-02-14 10:55

Har mycket svårt att de någonsin kommer "slänga upp" ett lager i Sverige, inte med de personalkostnader vi har här. Samt framför allt inte när i princip hela Skandinavien kan nås över natten eller två från Tyskland eller England.

prylsjuk
2014-02-14 11:26

bslask: Det förstår även jag, det var sagt på ett lite skämtsamt sätt (givetvis svårt att förstå). Men som du kanske också kunde läsa från mina rader så vore det fint med ett sånt stort lager av något slag så dagens klagande ungdomar kan tjäna lite stålar istället för att bara sitta hemma och gnälla.. ;) Det är alldeles för dyrt i Sverige, ser vi ju i många branscher som flyttar all produktion till utlandet.

AugustEriksson
2014-02-14 17:12

Prylsjuk, jag hoppas du är ironisk. Om amazon kommer hit konkurerar de ut lokala småföretag, vinsen skeppas utanför och arbetslösheten växer.

Jimmy Öström
2014-02-16 07:46

Ja några pengar lär inte Sverige se om Amazon startar lager här (vilket jag med ser som mindre troligt med tanke på våra kostnader vi har i Sverige).

prylsjuk
2014-02-17 12:50

Jag är ironisk om ingen redan uppfattat det. Amazon skulle ta död på många e-handlare och mycket därtill. Det jag såg i det, lite skämtsamt, var vilket guldläge med så många anställningar... vilket ni också borde sett. Men ja, jag är ironisk. Vill inte se något Amazon slå upp något lager här, det kommer nog aldrig hända heller iom vad det kostar att anställa m.m här.

Annons
30 år gammalt företag i konkurs - sköt upp e-handeln

30 år gammalt företag i konkurs - sköt upp e-handeln

Minusresultat i nio år.

Annons
Annons
Apotekets e-handel står för nästan 10 procent

Apotekets e-handel står för nästan 10 procent

Resultatet sjönk.

Sportamore omsatte en kvarts miljard under Q2

Sportamore omsatte en kvarts miljard under Q2

Tillväxt på 18 procent.

Nya rekord trots prissättningsfel och strejker

Nya rekord trots prissättningsfel och strejker

Bättre än Black Friday och Cyber Monday kombinerat.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

IKEA stänger ner sin enda fabrik i USA

IKEA stänger ner sin enda fabrik i USA

300 personer påverkas.

Gekås är 10,36 procent billigare än andra butiker

Gekås är 10,36 procent billigare än andra butiker

Var tredje produkt är dyrare.

PostNord förbättrar sitt resultat med 800 miljoner

PostNord förbättrar sitt resultat med 800 miljoner

Fortsatt negativt dock.

Annons
Annons
Gents släpper prenumerationstjänst för parfym

Gents släpper prenumerationstjänst för parfym

Ger sig in i konkurrensen.

Annons
Jobb på Ehandel.se

Gudrun Sjöden Design AB söker:

Produktägare

Lomax Sweden AB söker:

Online Marketing Assistant - Helsingborg - Lomax Sweden AB

Plantagen Sverige AB söker:

Junior Webbredaktör

MM Sports söker:

Inköpare till MM Sports


Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem
×

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Varje fredag får du exklusiva nyheter först av alla samt en summering av hela veckan. Stäng denna ruta