Amazon ska ta en tugga av matbeställningar på nätet

Amazon fortsätter att satsa på e-handel med tjänster på lokal nivå. Efter lanseringen av hantverkartjänster är det nu dags för en matbeställningstjänst som erbjuder både leverans och avhämtning. E-handelsjätten ryktas även jobba på en tjänst för resor och hotellbokningar.

Amazon fortsätter att rulla ut tjänster lite i det tysta. Efter en allt större expansion av Amazon Fresh, och e-handelsjättens satsning på lokala hantverkare, är det nu dags för hämtmat. Tjänsten som påminner om GrubHub och DeliveryHero introducerades under Thanksgiving-helgen men är ännu i sin linda.

Takeout & Delivery som tjänsten kallas, är tillgänglig antingen via sajten Amazon Local eller via deras app, och användare betalar med hjälp av sitt Amazon-konto. Än så länge är tjänsten bara tillgänglig i Seattle där man erbjuder leverans från ett 20-tal restauranger, och beställningar där man själv hämtar maten, från ytterligare cirka 110 restauranger.

Annons

Satsar lokalt

Om ytterligare städer står på tur är fortfarande osäkert, men det är nog inget långskott. Amazon har inte kommenterat den nya tjänsten ännu, men att e-handelsjätten är intresserade av att expandera utanför den traditionella e-handeln är inget nyhet.

Förutom hämtmat och hantverkartjänster ryktas Amazon även jobba på en plattform för resor och hotellbokningar på lokal nivå. Tjänsten väntas lanseras på allvar runt nyår, även om den redan nu verkar vara tillgänglig på vissa orter i USA, och tros inom kort även inkludera flygbokningar.

Källor: TechCrunch, Mashable

Annons