Amazon stämmer tidigare chef som anställts av Target

E-handlarens förre logistikchef Arthur Valdez har lämnat för konkurrenten Target, nu stäms han.

Amazon har lämnat in en stämningsansökan mot sin tidigare logistikchef Arthur Valdez. Anledningen är att Valdez, som jobbat för Amazon i 16 år, nyligen anställts av konkurrenten Target. Något som enligt Amazon bryter mot villkoren i han anställningsavtal, rapporterar Wall Street Journal.

Enligt Amazon är Valdez bunden av en klausul i sitt anställningskontrakt som han undertecknade i juni 2012. En klausul som innebär att han inte får arbeta för ett konkurrerande företag med ett liknande ansvarsområde inom 18 månader efter det att han lämnat Amazon.

Annons

Sitter inne på viktig information

Amazon har valt att inte kommentera fallet i media men i stämningen som lämnats in till King County Superior Court, skriver e-handlaren att Arthur Valdez innehaft ett flertal ledande positioner under sin 16-åriga anställning.

Något som enligt Amazon innebär att han sitter inne på konfidentiell information som han erhållit under sin tid hos e-handelsjätten och som kommer att gynna Target i konkurrensen mellan de båda företagen.

Arthur Valdez förväntas påbörja sin anställning hos Target som chef för företagets logistik och supply chain den 28 mars. I stort sett samma roll som han senast hade hos Amazon men med stämningen hoppas e-handlaren förhindra att Valdez går till konkurrenten inom den 18 månadersperiod som tog sin början den 1 mars 2016.

Annons