Amazon vill snabba upp leveranser med 3D-skrivare

Amazon satsar på allt från leverans samma dag till att skicka paket med drönare. Men en vacker dag kanske de inte behöver bry sig om att skicka några varor alls. E-handelsjätten ska nämligen jobba på ett nytt system där man med hjälp av 3D-skrivare kan tillverka varorna utanför kundens hem.

E-handelsjätten Amazon är inte främmande för att experimentera med nya leveransmetoder, och när det nu ser allt mörkare ut för e-handelsjättens drönare, så kanske det inte är fel att kolla lite närmare på andra alternativ. Något som innebär att man inte behöver skicka ut några beställningar över huvudtaget.

Amazon har nämligen lämnat in ett flertal patentansökningar för ett system som ska kunna printa ut varorna efter hand som de ska lämnas av hos kunden med hjälp av mobila tillverkningscentraler. Eller lite enkelt beskrivit, budbilar utrustade med 3D-skrivare.

Annons

Flera lysande patent

Enligt patentansökan skulle systemet bidra till att påskynda leveransprocessen ytterligare, samtidigt som det minskar behovet av lagerutrymme. Om ansökan går igenom återstår att se men det är bara ett i raden av Amazons patent som ska kunna snabba upp leveranserna.

Under förra året fick e-handelsjätten patent på vad man kallar, anticipatory shipping, en metod för att börja leverera beställningar innan kunden ens klickat på köpknappen. En av flera lysande idéer som Amazon haft på senare år, som inte bara omfattar leveranser, utan även digitala marknadsplatser och gravitationsstyrda muspekare.

Källa: The Verge

Annons