Appen som gör E-handel av lokal shopping

E-handeln har många fördelar och man kan få tag i nästan vad som helst inom en rimlig tid. Men samtidigt som näthandeln blir allt bekvämare, kan det kännas allt jobbigare att lösa vardagsbestyr i verkliga livet. Ett problem Postmates vill råda bot på.

Postmates lanserades i April 2012 och är en levereranstjänst som via en iOS app ser till att man kan få tag i lokala produkter inom en timme, utan att lämna hemmet. Än så länge är tjänsten endast tillgänglig i tre städer i USA men målet är att upplevelsen av att shoppa lokalt ska bli lika bekvämt som att handla på nätet.

Man loggar helt enkelt in i Postmates app och letar upp vad man är intresserad av och lägger en beställning, som kan bestå av nästan vad som helst. En av Postmates kurirer accepterar sedan ordern, köper det du ska och levererar det hem till dörren. Betalningen sker sen via appen.

Annons

Dani Fankhauser, reporter på nättidningen Mashable, testade nyligen tjänsten och blev positivt överraskad hur smidigt det var. Hon bor utanför det område som Postmates täcker men det gör inte kontoret som hon jobbar på.

Dani är inget fan av att veckohandla och provade därför Postmates för att ta hand om den biten och leverera matkassen till jobbet.

– Att få matvarorna leverarde direkt hem skulle varit fantastiskt, men att kunna jobba en timme extra medan någon annan skötte handlingen var ganska tacksamt det också, säger Dani Fankhauser.

En positiv upplevelse

En fredag klockan 17:46 kastade hon därför in sin beställning på de varor hon ville ha och kort därefter accepterades ordern av en kurir. Direkt efter kunde Dani sedan följa kurirens position på en karta i appen. Och han hade inte varit i butiken länge innan Dani fick ett samtal.

– Han ville bekräfta vilken typ av yoghurt jag ville ha, jag hade skrivit osötad, men butiken hade bara vanlig. Jag sa att det gick bra och insåg att jag inte hade skrivit apelsinjuice på min lista. Men eftersom jag hade honom på telefonen, frågade jag om jag kunde lägga till det. Det kunde han, säger Dani Fankhauser.

Totalt blev det tre samtal och eftersom butiken hade slut på Danis favoritbröd och bagels, kom de överens om andra lämpliga val. Klockan 18:32 meddelade kuriren att han stod i kassakön och hade allt som stod på listan.

– Leveransen var planerad till 18:45, en timme efter att jag hade skickat den, men efter att ha varit i samma butik vid den tiden tidigare, visste jag att det skulle vara fullt med folk. Överraskande nog levererades matkassen 18:56, säger Dani Fankhauser.

Och det var inte bara den snabba leveransen Dani var nöjd med. Utan även den utmärkta servicen, att slippa handla på egen hand och priset.

Annons

– Allt som allt var det en bra affär att fixa maten med hjälp av Postmates. Jag betalade 40 dollar för maten, 6 dollar för leveransen plus en serviceavgift på 2 dollar, samt dricks.

Källa: Mashable

Annons