Apple i förhandlingar om ny streamingtjänst

Apple har i flera år försökt ta sig in på marknaden över smart- och on-demand-tv. Nu ser det ut som om man har hittat en partner som kan hjälpa dem på vägen. Apple ska nämligen ligga i förhandlingar med Comcast, den största betal-tv-distributören i USA, om en eventuell streamingtjänst.

Apple lyckades efter mycket möda och stort besvär ta sig in på marknaden för strömmande musik. Nu hoppas man göra samma resa inom film och tv-serier, och därmed ge aktörer som Netflix och HBO en match.

Apple ska enligt uppgifter ligga i förhandlingar med den amerikanska kabel tv- och Internet-operatören Comcast, om en gemensam streamingtjänst. Förhandlingarna ska handla om ett avtal angående såväl live-tv som on-demand.

Annons

Användarna skulle via en tv-box från Apple, möjligtvis deras nuvarande Apple TV, streama innehåll från molnet. Trafiken skulle få egen plats i Comcast kablar för att användarna inte ska drabbas av några störande avbrott.

Nyutvecklad teknik

Hur pass nära parterna ska vara varandra i förhandlingarna råder det delade meningar om. Enligt vissa källor är ett avtal redan i hamn medan andra hävdar att parterna ligger långt ifrån varandra. Det nya samarbetet ska i alla fall enligt uppgift röra sig om en nyutvecklad teknik som ska erbjudas tillsammans med respektive företags tv-lösningar.

Det Apple efterfrågar skulle kräva stora investeringar från Comcasts sida i nätverks- och back-office-utrustning. Parterna ska även vara oense om Apples förhållande med de tänkta kunderna. Apple vill att kunder ska logga in med ett Apple-ID för att kunna ta del av användardatan. Men Comcast är också intresserade av den värdefulla användardatan och vill inte att den ska hamna i händerna på Apple.

Apple ska tidigare ha fört liknande diskussioner med Time Warner Cable. De diskussionerna strandade senare, ironiskt nog, när just Comcast lade ett bud på bolaget. Såväl Apple som Comcast har avböjt att kommentera uppgifterna.

 

Källor: WSJ, USA Today

Annons
Annons