B2B-jätten i nytt uppköp: ”Komplement till e-handeln”

"Stärker vår position i Finland ytterligare".

Den svenska e-handelsjätten Dustin, med en omsättning på över 9 miljarder kronor, fortsätter nu att shoppa upp andra IT-verksamheter. Denna gång är det dock inte i Sverige eller Norge utan i Finland som man växer med förvärv.

ITaito Oy är det bolag som nu kommer att bli en del av Dustin. Det finska företaget ska erbjuda IT-tjänster till på små och medelstora bolag.

Annons

- ITaitos starka och breda tjänsteerbjudande blir ett naturligt komplement till Dustins e-handel. Jag är mycket glad över att vi nu stärker vår position i Finland ytterligare och får ett starkt helhetserbjudande på samtliga marknader, säger Thomas Ekman, vd och koncernchef Dustin, i ett pressmeddelande..

"Dustins effektiva e-handel"

IT-bolaget grundades 2008 och omsatte under förra året runt 58 miljoner kronor.

- ITaito stärker Dustins erbjudande till små och medelstora företag genom att addera tjänster, samtidigt som våra befintliga kunder får tillgång till Dustins breda erbjudande och effektiva e-handel. Jag ser väldigt mycket fram emot att fortsätta utveckla vårt erbjudande som en del i Dustin, säger Vesa Korkiamäki vd och delägare i ITaito.

Köpet förväntas vara klart under juni 2018 och ITaito ska tillsvidare fortsätta att verka under sitt eget namn.

Annons