BGA-Björn och AndersIvar på en e-resa genom Sverige

Över 100 mil på tre dagar.

Fenomenet #etrip myntades av inga mindre än e-handlarna Dan Nilsson, Rikard Westberg och Christoffer Tyrefors. Konceptet går ut på att ett par stycken e-handlare sätter sig i en bil och kör runt Sverige för att besöka andra e-handlare, ibland även till Danmark om deltagarna är extra äventyrslystna.

I år tog e-handelsprofilerna Björn Andersson från BGA Fotobutik och Anders Karlsson från AndersIvar AB på sig ansvaret att genomföra en #etrip17. En resa som nu dokumenterats på Anders Karlssons blogg. Över 100 mil ska ha avverkats på lite över tre dagar.

Annons

E-handlare som besöktes var bland andra Räckesbutiken, Kilands Mattor, Lastbilsgrossisten.se, Billigamobilskydd.se, Röda Stjärnan och sist men inte minst, The MobileStore.

- Jäkligt rolig tripp kan jag säga, det där kommer vi att göra om! säger Anders Karlsson till Ehandel.se.

"Roligt att se hur folk arbetar"

Vi frågade även Anders Karlsson varför de gav sig ut på denna resa.

- Jag personligen tyckte det var väldigt roligt att se hur folk arbetar rent praktiskt. Hur en webbutik är byggd och fungerar är en sak och där har jag lite erfarenheter själv men just det praktiska med Räckesbutikens hela fabrik, den egenbyggda supersmarta packstationen hos Transportstyling.se och Lastbilsgrossisten.se var riktigt intressant att se.


Björn Andersson krönte årets #etrip med flera goda drinkar

Som ni kunde läsa ovanför besökte de två herrarna två olika mobiltillbehörsbutiker, ett område inom e-handeln som tydligen kräver att man verkligen är på tå.

- Produktutvecklingen hos The MobileStore var riktigt smart och att lyssna på hur både de och BilligaMobilSkydd hanterar att det fullkomligt sprutar ut nya modeller av mobiltelefoner på marknaden och vilka utmaningar som finns inom det, säger Anders Karlsson.

"En av de trevligaste personerna jag träffat"

Anders Karlsson berättar också hur han imponerades av hur Kilands Mattor synkat deras e-handel med den fysiska butiken. Under resans gång ska de även ha lockat till sig en e-handlare till nästa #etrip.

Annons

- Henrik som driver Röda Stjärnan var en av de trevligaste personerna jag träffat och han var dessutom sugen på att åka med på nästa tripp. Att få höra hela historien som började när de var i 14-års åldern och se hur det utvecklats och fungerar idag var oerhört inspirerande. Sen att produkterna i hans butik lockar fram en 25-30 år yngre version av mig själv vara bara en bonus, säger Anders Karlsson med ett leende.

Ni kan som sagt läsa om hela resan här på Anders blogg.

Annons