Annons

BangerHead besvarar kritiken

BangerHead besvarar kritiken

2011-12-06 14:15

Nätbutiken BangerHead som säljer skönhetsprodukter har varit i hetluften den senaste tiden. Mycket tyder på att de har skickat ut ett säljande nyhetsbrev till privatpersoner via en stulen e-postlista. I samma vända har de även fått se en massa klagomål, till Trygg E-handel, gällande deras oönskade mailutskick. De förlorade dock inte sitt certifikat vilket resulterade i en hätsk debatt i vårt forum gällande certifieringarnas värde.

BangerHead har nu svarat oss och deras VD Per Sköld skriver följande:

"Det stämmer att vi har låtit ett utskick gå ut via ett externt register och att mottagare därmed fått e-post innehållande reklam från oss utan att ha accepterat detta i förväg. Det var självklart med facit i hand mycket dumt att inte förvissa oss närmare om registret och mottagarna där i och kan ju konstatera att det var ett misstag och stort misslyckande från vår sida. Vi ber självklart om ursäkt för detta och har nu infört rutiner för att det aldrig skall ske liknande utskick igen."

Utan att på något sätt försvara det BangerHead gjort måste vi säga att deras butik aldrig har slagit oss som oseriös. Deras sida ser minst sagt seriös ut och de är, och var, medlemmar i Trygg E-handel. Samtidigt verkar de samla in pengar till välgörenhet genom deras samarbete med Desmo. Deras finansiella situation ser även den okej ut. De använder också en SSL-säkrad sida med VeriSign vilket om inget annat lär kosta en del.

De ger alltså inte sken av att vara en butik som håller på med skumraskaffärer. Detta sagt står de ändå idag med 20 verifierade klagomål hos Trygg E-handel. Vi tänkte därför ställa några frågor till Per Sköld för att få deras bild av händelsen:

 


Vi måste börja med att fråga hur detta utskick kunnat ske utan er kännedom om var adresserna kom ifrån?

Vi får dagligen förfrågningar om samarbetspartners som vill hjälpa till att marknadsföra vår butik på olika sätt. Vi har vid flera tillfällen tidigare skickat ut erbjudanden via e-post tillsammans med andra samarbetspartners som t.ex. PayPal, American Express och Mecenat. Dessa utskick har tidigare varit väldigt lyckade och därför är det väldigt olyckligt att reklam vid detta tillfälle nått mottagare som inte i förväg accepterat att få erbjudanden.

Vad är det för rutiner ni nu infört så att detta inte kan ske igen?

Vi har sett över vilka partners vi arbetar med och kommer från och med nu göra mer omfattande efterforskningar kring vilka som ingår i externa register och säkerställa att samtliga mottagare tydligt accepterat att ta del av erbjudanden.

Hur många gick nyhetsbrevet ut till och vet ni om det handlar om listan ifrån Bloggtoppen?

Exakt vilka mottagarna har varit har vi inte kunnat verifiera. Vi har gjort egna efterforskningar och kan säkerställa flera ur bloggtoppens register inte fått något erbjudande från oss.

Får man fråga vad det gav för genomslag, försäljningsmässigt?

Vi såg ingen försäljningsökning alls kopplat till detta utskick.

Hur tycker ni att Trygg E-handel har hanterat detta ärende?

Vi förstår att trygg E-handel låtit undersöka vad som har skett och är glada över att de har kommit fram till slutsasen att detta utskick inte är kopplat till hur tryggt ett köp är för konsumenten. Vår sajt har högsta möjliga säkerhet och trygghet genom våra villkor samt heltäckande SSL-kryptering via VeriSign.

Det sägs att ni nu flyttat er Trygg E-handelslogotyp och den verkar även vara olänkad i dagsläget, vill ni inte skylta med denna på grund av klagomålen?

Detta stämmer inte alls. Vi är stolta över vår trygg e-handelscertifiering och att logotypen har hoppat runt lite på sajten eller försvunnit vid korta perioder beror på att vi precis har gjort en omfattande facelift av sajtens utseende och fortfarande jobbar på att få allting på plats.

Hur har detta misstag påverkat er och hur ser BangerHead på framtiden?

Nu vänder vi blad och siktar blickarna framåt. Bangerhead har vuxit väldigt starkt på sistone. Vi har ökat med flera tusen artiklar och slagit rekord varje månad sedan i juli och julhandeln har satt igång med ordentlig fart. Vi har sedan starten haft över 30 000 nöjda kunder och jobbar vidare mot målet att bli sveriges ledande butik för skönhet på nätet!


 

Vi tackar Per Sköld för att han tog sig tid att svara på våra frågor. Vi frågade även om de företag som varit involverade i utskicket och vem som gett dem listan, något som BangerHead inte vill kommentera. Detta eftersom de anser det vara oseriöst att lämna ut företag de arbetar med.

 

Relaterade nyheter:
Spammar BangerHead folk via stulen e-postlista?
Trygg E-handel och BangerHeads certifikat

Annons
Annons

Julius Gunnilstam

Redaktör och tekniskt ansvarig

Kalle Kula
2011-12-06 14:42

Anledningen till att alla på bloggtoppens epostlista inte fick mailet var för att nyhetsbrevsleverantören satte stopp för utskicket ((good job!) när det uppdagades vart adresserna kom ifrån.

Nice att man bara kan vända blad och gå vidare. "Elegant" avslut på historian.

anonym
2011-12-06 15:44

Att man donerar pengar till välgörenhet behöver ju inte betyda att man är seriös?

Bara för att de är framgångsrika betyder inte heller att de är seriösa. Det betyder bara att de är just framgångsrika.

De har använt en stulen e-postlista och skickat ut nyhetsbrev. Detta SKALL de bli av med sitt trygg e-handels certifikat för.

Sluta klappa denna katt medhårs!

Hade jag använt mig av denna epostlista hade min shop varit dödsdömd. Varför kommer Bangerhead undan så lätt?!

Nisse på vattnet
2011-12-06 15:39

Spamare är vad de är.
Om de nu hade rent mjöl så är det bara att ange vem som säljer stulna adresser.

daniel
2011-12-06 15:57

Jag är inte en av BangerHead-hatarna, men jag tycker det är otroligt dåligt att inte hänga ut ett företag som pysslar med olagligheter (om detta nu blivit bekräftat).

Vad förlorar BangerHeader på detta? Förutom trovärdighet..

Rolf
2011-12-06 16:43

Det är väl ingen som konstaterat att Bangerhead pysslat med olagligheter?

Per
2011-12-06 16:50

Jo Rolf, i och med att de har skickat ut oönskad e-post till privatpersoner så har de gjort sig skyldiga till brott enligt marknadsföringslagen.

Däremot är det svårt att bevisa att de har handlat i ond tro angående användandet av e-postlistan.

Personligen tycker jag inte illa om Bangerhead men deras bortförklaring samt "vi vänder blad" låter inte bra i mina öron.

Pete
2011-12-06 16:57

Per: finns det något som heter ond tro? (seriös fråga)

Erik
2011-12-06 16:58

Är Ers majestät Kungen också VD på bangerhead?...

Per
2011-12-06 17:01

Pete: Ibland kan man se den benämningen, men det är ingen officiell benämning så vitt jag vet.

Vad jag menar är att det är svårt att bevisa att Bangerhead gjort något brottsligt med flit. Jag förstår inte varför både TEH och BH skyddar företaget som påstås ha sålt e-postlistan till BH.

Ju mer de smyger med den informationen desto mindre trovärdig blir deras historia tycker jag.

Nils
2011-12-06 17:22

anledningen till att BH inte vill gå ut med namnet på företaget beror nog på att det försvårar skadeståndsanspråk, sådana brukar förutsätta att den part som får skadeståndet vid en förlikning och håller tyst om saken..

Per
2011-12-06 17:28

@ Nils: Är det klart att BH kommer att kräva "företaget" på skadestånd eller är det något som du tror?

Peter
2011-12-06 18:11

Tycker att folk överreagerar som fan, plus att det knappast strider mot marknadsföringslagen om man drar det vidare... mer mail åt folket! ;)

Parvelito
2011-12-06 20:17

För min del är det verkligen dags att vända blad i den där boken. Den blir inte bättre än så där, storyn håller inte för med blod. De har gjort en klantig grej, hela Sverige vet om det nu, de ångrar sig bittert. Jag är inte heller ofelbar och avstår därför från att kasta fler stenar. Har inte lynchmobben här någon julhandel att ta han om istället?

Per
2011-12-06 20:28

Lynchmobb? Ångrar sig bittert?

Kalle
2011-12-08 03:55

Ja, man svarar inte varför man inte länkar loggan och TEH verkar fortfarande skita i att företagen inte länkar sina loggor, fast det står i TEHs villkor att det bör göras.

Det som fortfarande ör mig förbannad är ju inte Bangerhead och deras SPAM, utan att TEH är rygglösa, giriga fegisar, som endast har pengar i ögonvrån när de säljer certifikat som de inte vågar stå bakom och dra in de när företagen klart bryter mot reglerna.

Fy fan för Svensk Distanshandel och Trygg Ehandel - de borde skämmas.

Snart kommer de väl påstå som de amerikanska ratingbolagen att deras cerifikat är inga cerifikat, bara deras åsikter.

Kalle Kula
2011-12-08 10:13

Per Sköld har definitivt fått sin mediaträning från Bagdad Bob.

Peter
2011-12-12 14:12

Noterar att deras logga fortfarande inte är länkad!!!!!!!

Det är uppenbart att man gör detta medvetet för att rädda sin julhandel.

Riktigt svagt agerat från första början från Trygg E-handel.

Per N
2011-12-12 14:20

Det är inte bar Bangerhead som inte länkar sin logga. Det är jättemånga som inte gör det. Detta är Trygg E-handel medvetna om men skiter i att agera på.

Jag har fortfarande inte fått svar på mina frågor i "tråden" från TEH. Svagt tycker jag.

Patrik
2011-12-14 21:00

Kan bara hålla med alla som kritiserar Trygg E-handel. Svagt och bevisar bara att dessa certifikat inte är värt ett skit!!

Thomas
2011-12-14 23:32

Inte har man köpt in något utskick från någon extern leverantör. Någon på deras IT avdelning har laddat ner listan själv och tyckt det var en strålande ide att skicka lite spam till "fräscha" e-postadresser.
Svensk Distans och Trygg E-handel är rena skämtet som inte agerar, pinsamt!

D
2011-12-16 22:57

Hmm det verkar som om TEH har agerat eller att bangerhead själva sagt upp samarbetet då det inte var så vackert med klagomålsvisningen...

Är det bara jag eller finns dom inte kvar hos tryggehandel längre

Tidigare direktlänk till deras profilsida
http://www.tryggehandel.se/butik/323

hittar dom inte heller bland listade butiker i kategorierna.

Annons
Vestager ska granska Amazon - stor utredning väntas

Vestager ska granska Amazon - stor utredning väntas

Ryktas bli officiellt i dagarna.

Annons
Annons
Schibsted:

Schibsted: "Blocket fortsätter att växa"

Nya siffror från Schibsted.

Axfood går vidare med byggplaner för superlager

Axfood går vidare med byggplaner för superlager

Klart för byggstart.

Bambubolaget ska dubbla i år - spår 120 miljoner

Bambubolaget ska dubbla i år - spår 120 miljoner

Tripplade i fjol.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Loopia köper Binero för nära 400 miljoner kronor

Loopia köper Binero för nära 400 miljoner kronor

Konsolidering inom webbhosting.

Klarna-utmanaren i sitt

Klarna-utmanaren i sitt "största samarbete någonsin"

"En enorm aktör".

Svensk-grundade Junkyard säljs till Norge

Svensk-grundade Junkyard säljs till Norge

"E-handelskompetensen blir en perfekt match".

Annons
Annons
Anrik lyxkedja på väg mot konkurs

Anrik lyxkedja på väg mot konkurs

Höga hyror och e-handel.

Annons
Jobb på Ehandel.se

Plantagen Sverige AB söker:

Junior Webbredaktör

MM Sports söker:

Inköpare till MM Sports

iDeal Of Sweden söker:

Web Analyst

Topformula Healthcare AB. söker:

Online Merchandiser


Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem
×

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Varje fredag får du exklusiva nyheter först av alla samt en summering av hela veckan. Stäng denna ruta