Black Friday gav kraftigt ökad försäljning i Norden

Förra veckan följde vi hur svenska e-handlare anammade det amerikanska konceptet Black Friday. En REA-dag som skall dra igång julhandeln. Nu rapporterar betalleverantören Klarna att Black Friday etablerats i Norden.

I fredags var det många svenska e-handlare som testade på en Black Friday-kampanj med bra erbjudanden till sina besökare. Detta försök att dra igång julhandeln och flytta in Black Friday i den nordiska kulturen ska ha lyckats om man får tro på betalleverantören Klarna.

Tydligen skall försäljningen ha fördubblats under fredagen och svensken näthandlade böcker, dataspel och filmer som aldrig förr.

Annons

– Det är tydligt nu att det amerikanska fenomenet nu etablerat sig som en viktig dag för näthandeln i Norden. På Klarna ser vi detta som ett tydligt tecken på näthandlarnas förmåga när det kommer till att möta kundernas efterfrågan, säger Fredrik Lennström, e-handelsexpert på Klarna.

Black Friday-försäljningen i våra grannländer Finland och Norge ska faktiskt ha gått ännu bättre. Finland och Norge såg ökningar på 258 respektive 143 procent enligt Klarna.

 

Källa: Press

Annons