Logistikaktör laddar för BF-rekord men tillväxten saktar in

Förutspår svagare ökning än förra året.

Black Friday är snart bara en vecka bort och den senaste tiden har branschen förstås förberett sig på en ovanligt intensiv handelsperiod. Dagen Black Friday har vuxit till en svart vecka och nya e-handelsrekord ser ut att vänta runt hörnet.

LÄS ÄVEN: Så mycket ökar Black Friday i år - prognos för hela veckan

Annons

Fraktaktören Best Transport, som kör ut hemleveranser för flera e-handlares räkning, såg redan förra året en ökning på 159 procent under Black Week. Det här året väntar sig bolaget istället att de få köra ut omkring 50 procent fler hemleveranser än vid förra årets svarta shoppingvecka.

- Vi gillar utmaningar och Black Week är en period där både e-handlare och slutkonsumenterna ställer höga krav på logistiken. Nu är vi förberedda och välkomnar ett orderflöde utöver det vanliga, säger Jimmy Swalén, affärsutvecklare och hemleveransansvarig på Best Transport, i ett pressmeddelande.

Ökade med 584 procent på två år

Exakt hur många leveranser Best Transport räknar med att få köra ut under nästa vecka, avslöjas inte i pressmeddelandet. I takt med att e-handeln växer ser dock även intresset för hemleveranserna ut att öka. Mellan åren 2015 och 2017 ska Best Transports hemleveranser i samband med Black Friday ha ökat med 584 procent.

Best Transport finns nu etablerade på ett antal orter runt om i landet, och enligt företaget egna beräkningar kan cirka 70 procent av Sveriges invånare använda sig av Bests tjänster. Bland de e-handlare som samarbetar med bolaget finns bland andra Apotea, Kicks och Skincity.

Annons