CDON Group lanserar butik för konditionsidrottare

CDON Group slår idag upp portarna till en ny nätbutik för konditionsidrottare. Lanseringen av Milebreaker.com är ytterligare ett steg i CDON:s satsning på att utveckla det framgångsrika segmentet Sport & Hälsa.

CDON Group driver sedan tidigare Gymgrossisten och Bodystore inom segmentet Sport & Hälsa. Nu utökar man med en tredje aktör i och med att man idag lanserar en betaversion av Milebreaker.com, en ny nätbutik för konditionsidrottare. En fullskalig version förväntas lanseras senare under kvartalet.

– Vi upplever en stark tillväxt inom koncernens Sport & Hälsa-segment, vilket är ett av koncernens prioriterade tillväxtområden. Lanseringen av Milebreaker.com ger oss möjlighet att kapitalisera ytterligare på koncernens existerande kunskap, infrastruktur och ledande marknadsposition för att nå ut till nya kundsegment, och den visar på skalbarheten i vår affärsmodell, säger Paul Fischbein, vd och koncernchef för CDON Group.

Annons

Drivs av utövare

Milebreaker kommer främst att erbjuda träningskläder, tillbehör och kosttillskott från populära varumärken till konditionsidrottare inom bland annat cykling, löpning, skidåkning, triathlon och simning.

Butiken kommer att drivas av entusiaster som själva är utövare, och nära samarbeten har knutits med ledande leverantörer, elitatleter samt bloggare inom området. Man kommer även att ge tips och råd om träning och nutrition.

– Under 2000-talet har antalet utövare inom uthållighets-idrotter ökat lavinartat i Sverige. Det har saknats en aktör som tillhandahållit kosttillskott anpassade för dessa atleter. Vår ambition är att erbjuda det största utbudet av världsledande kosttillskottsprodukter, designade och utvecklade specifikt för uthållighetsidrottare, som ett komplement till våra övriga butiker Gymgrossisten.com som vänder sig till de som tränar på gym, och Bodystore.se, för de med ett stort intresse för kost och hälsa, säger Therese Hillman, vd för segmentet Sport & Hälsa inom CDON Group.

Källa: Press

Annons