City Gross lyfter nätvinet med inspirationsträffar

De flesta har förmodligen inte missat City Gross samarbete med den danska nätvinhandeln Winefinder. Ett samarbete som skapar rubriker på löpande band. Det statliga monopolet är inte nöjda med att den lilla nätvinhandeln nu fått landets fjärde största dagligvarukedja i ryggen.

City Gross gillar dock läget och gör allt för att lyfta samarbetet och integrera det i sina butiker. Detta samtidigt som de är tydliga med att det inte är de som säljer vinerna, utan bara tillhandahåller möjligheten att kombinera sina matinköp med en beställning hos Winefinder.

Nyligen kombinerade City Gross sin matförsäljning med vintips i mobilen. Med hjälp av mobilen ska man enkelt kunna få tips på passande viner, när man shoppar i flera av City Gross dagligvarubutiker.

Annons

Nu meddelar matkedjan att de kommer bjuda in till inspirationsträffar tillsammans med nätvinhandlaren Windefinder. Dessa skall ske i restaurangmiljö på 27 orter runt om i landet under 2014.

Bra för vinproducenter

Satsningen sägs vara lika unik som parternas samarbete kring samleveranser av kvalitetsvin med City Gross matkassar.

– Vi vill göra det enklare för mat- och vinintresserade att träffas och lära mer om hur man kombinerar mat och kvalitetsvin i en trevlig miljö. Det förvånar att ingen gjort det i den här omfattningen tidigare, men för oss känns det naturligt eftersom det ligger i linje med vår satsning på att kombinera mat och vin, säger Johan Johnsson, vice VD på Bergendahls Food, som äger och driver City Gross.

Tanken är alltså att erbjuda mat- och vinintresserade möjligheten att lära sig mer om att kombinera mat och vin. Nätvinhandlaren Winefinder ser det även som ett bra tillfälle för vinproducenter att visa upp sig sina varor.

– Våra events innebär att många europeiska vinproducenter nu får chansen att visa upp sina produkter i Sverige, säger Ole Nielsen, VD på Winefinder.

I februari skall de två företagen börja med dessa träffar på lokala restauranger i 12 städer. Under varje träff skall det provas och avnjutas sex kvalitetsviner, som ej säljs i butik i Sverige, tillsammans med tre lämpliga maträtter.

 

Annons

Källa: Press (1, 2)

Annons