Crowdfundingsajt laddar för börsstarten med Sverigeturné

Delar med sig av företagets resa - på en resa.

I går kunde vi berätta att Scorett är mitt uppe i en sommarturné, som de kommande dagarna tar bolaget till Göteborg. Företaget ville marknadsföra sina produkter på ett nytt sätt, och valde därför att satsa på ett popup-koncept.

LÄS ÄVEN: Omniaktörens popup-turné intar Way Out West

Annons

800 delägare kan bli fler

Men det finns fler företag som passar på att dra ut på turné i det fina sommarvädret. Ett av dem är crowdfundingsajten FundedByMe, som nyligen också rekryterade en ny koncern-CFO.

LÄS ÄVEN: Hon ska ta FundedByMe till börsen

Tanken är att crowdfundingsajtens roadshow, som de själva kallar den, ska äga rum nu i augusti. Företaget räknar med att göra fem stopp, från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Den som tar chansen att träffa FundedByMe får bland annat höra VD:n Daniel Daboczy berätta om företagets resa.

- Vi har alltid varit öppna och bjudit in alla att bli delägare i FundedByMe, och nu har vi mer än 800 stolta och engagerade delägare. Inför en kommande notering vill vi berätta för fler hur de kan bli en del av vår tillväxtresa, säger han i ett pressmeddelande.

"Ingen trodde att det skulle funka"

FundedByMe och andra crowdfundingsajter har på senare tid blivit ett populärt alternativ för till exempel e-handlare som vill samla in pengar till sina företag, och som vi tidigare berättat står nu FundedByMe inför en börsnotering.

I dag är sajten enligt egen utsago uppe i 250 000 användare som tillsammans ska ha investerat över en halv miljard kronor via plattformen. Men vägen till framgång har inte varit spikrak.

- Ingen trodde på oss i början, ingen trodde att det skulle funka i Sverige och ingen trodde att vi grundarna hade rätt förutsättningar för att ta en idé hela vägen till en notering. Men nu verkar det som om det ska ske inom en snart framtid, säger Daniel Daboczy.

Annons
Annons